Can Bonomo'nun İlk Romanı: Ateşli Silahlar ve Bilardo

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lacan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 596
  • Etiketler Etiketler
    can bonomo
Okudun mu romanı?

Siz okudunuz mu acaba? Ben kitabı okumadım ancak özetinden böyle bir anlam çıkıyor.
O özet bile değil, tanıtım arka kapak metni.
Nereden varıyorsunuz böyle peşin yargılara anlam veremiyorum.

Can Bonomo'yu bilmediğinizi, adamın edebi yönünün çok müthiş derece kuvvetli olduğundan bihaber olduğunuzu düşünüyorum.

Sadece 1 hafta Can Bonomo dinleyin, anlarsınız. Can Bonomo sanatçı olarak yeri bende ayrıdır. Ayrıca şarkılarındaki temalar da çok derine dokunur cinsten. Yani öyle sıradan bir sanatçının safi para kazanmak için çıkardığı bir roman olmadığına eminim.

İki kripto gördünüz, kendi algınıza yenik düşüp alakasız bağımsız yorumlar yaptınız. Hayır yapıyorsunuz, bir de bunu kesin mutlak yargı bildiren ifadeler ile yapıyorsunuz.

Hocam arka kapak metni kitabın asıl özetidir. Bir okur kitabı alıp almayacağına oradan karar verir. Tanıdığım birkaç yazar var. Hepsinin de kitapları defalarca bastı. Can Bonomo konusunda haklısınız. Edebiyatı güzel bence de. Bana sadece kitabın konusu klişe geldi. Kitabın asıl içeriğini bilmiyorum. Kitap güzel ise arka kapak metnini hiç iyi ayarlayamamışlar. Zaten neredeyse hiç kimse okumamıştır. Kitapyurdu'nda 30 sattığı yazıyor. Hiçbir değerlendirme yok. D&R'da ise iki değerlendirme diyor ancak yorum yok. Sadece yıldız vermişler. O yüzden içeriği hakkında fazla bir şey diyemeyeceğim.

Kitap yeni çıktı dur bakalım. Ayrıca öyle reklam falan yapılmadı. Sadece böyle X'ten duyuruldu. Normal olduğunu düşünüyorum.
Can Bonomo'nun şarkılarındaki temalardan seçtiklerim şu şekilde: yalnızlık, anlaşılamamak, özlem, toplumsal uyuşmazlık ve toplumdan ayrışma, depresyon, melankoli, umut.

Bu kitapta da bunlar bolca hissediliyordur diye düşünüyorum. Kitabın konusu sizin dediğiniz gibi mi ondan da emin değilim, ama öyle olsa bile hiç sorun değil. Çünkü aynı klişeyi çok defa farklı yerlerden yutuyoruz insan olarak. Önemli olan bize bunun nasıl yutturulduğu. Klişeleri özgün bir tarzla görmek bile insana zevk verebilir.

Evet normal. 10 Aralık yazıyor yayın tarihinde. Ancak ben yine de çok fazla satacağını düşünmüyorum. Zaten ülkenin büyük bir kısmı kitap okumuyor. Okuyanların çoğu da ergenler. Garip garip aşk hikayeleri yazan insanları okuyorlar. (Örnek:Beyza Alkoç) Artık bence böyle kitapların modası geçti. 2010'larda yayınlansa D&R mağazalarında kuyruk olurdu bu kitap için. Hele biraz da reklam yapsalar en çok satan olurdu. Kitap satışlarından müzikten kazanamadığı kadar para kazanırdı. Ancak 2024 yılı için bu tür kitaplar biraz eskide kaldı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…