Ben şimdi hükümeti savunmuyorum, yanlış anlaşılmasın ama ciddi bir önlem almak gerçekten çok zor. Neredeyse %50’si sağlam değil ve hala düzgün bir denetim yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Tek sağlam çözüm İstanbul’un sağlam olmayan yerlerini boşaltmak; ancak bu da oldukça zor bir şey. Allah sonumuzu hayretsin.
O ilde nereye ne kadar önlem alacaksın? Hangi binaları yıkacaksın? Hangi binalara yenileme yapacaksın? Nereye acil toplanma yerleri kuracaksın? Bir ülkenin en değerli şehri bu kadar kötü yönetilemez...
Haklsınız hocam...

Türkiye, depreme önlem almak konusunda emperyalizme kurban gitmiş olan Kosta Rika'dan bile geride. Aslında çok geride çünkü Kosta Rika'daki konutlar hem müstakil hem de akılalmaz derecede sağlam. Duvara vida çakmak için 5 dk uğraştığımı ve 2 çiviyi yamulttuğunu bilirim.

Depremi hissedenlere geçmiş olsun diyorum.

İstanbul depremi de geliyor gibi. Hatta 1-2 sene içinde olabilir. 7.7 büyüklüğünde olan depremi biliyorsunuzdur. Aynı deprem istanbulda olsa her yer yıkılır. Ekonomi çöker. Diğer olacakları saymıyorum bile.

Ama önlem YOK YOK YOK!

Fark ettiniz mi her gün bir şehirde 4 üstü deprem meydana geliyor. Kesintisiz her gün...