Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba,
Elimizde Canon imageRUNNER 2425i model bir yazıcı bulunmakta ve bu yazıcının sürücüsünü bilgisayara kurmakta zorlanıyorum. Kurulumun ağ üzerinden yapılması gerektiğini düşünüyorum ancak bu konuda tam emin değilim.
Canon’un resmi web sitesinden sürücü dosyasını indiriyorum, ancak kurulum sırasında "yazıcı bulunamadı" şeklinde bir uyarı alıyorum. IP adresi üzerinden manuel kurulum yapılması gerekiyorsa da bu adımlar hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.

Bu yazıcıyı daha önce kurmuş olan veya bu süreçte bana rehberlik edebilecek birinin desteğine ihtiyacım var.
Özellikle aşağıdaki konularda yardımcı olabilecek kişilerin önerilerini bekliyorum:
  • Doğru sürücü dosyasının hangisi olduğu
  • Kurulum sırasında ağ bağlantısı nasıl tanıtılmalı
  • Gerekirse IP ile manuel kurulum nasıl yapılır

Şimdiden vakit ayıran ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Yazıcınızın doğru/tavsiye edilen driver'ı UFR'dir. Bkz: Canon imageRUNNER 2425i Driver
  • İndirmiş olduğunuz driver dosyasına çift tıklayarak klasöre çıkartın.
  • Yazıcınızı Ethernet Kablosu ya da WiFi üzerinden kullanmakta olduğunuz ağa bağlayın.
  • DHCP yazıcınıza otomatik bir IP atayacaktır. Bu IP adresini yazıcınız üzerinden ya da almış olduğu IP adresini tarayıcınızın adres çubuğuna girerek yazıcı arayüzü üzerinden sabitleyin. (Sabitlemezseniz cihaz her kapanıp açıldığında DHCP yeniden IP atayacak ve IP adresdeğişecektir.)
  • Daha sonra kurmak istediğiniz Windows cihazında, ayarlar bölümünde bulunan "Yazıcılar ve Tarayıcılar" kısmına girin.
  • "Cihaz Ekle" seçeneğine tıklayın.
  • Biraz bekleyin ve "El ile yeni bir cihaz ekle" butonuna tıklayın.
  • "IP adresi veya ana bilgisayar adı kullanarak yazıcı ekle" seçeneğini seçin.
  • Aygıt türünü "TCP/IP Aygıtı" olarak seçin ve "Ana bilgisayar adı veya IP adresi:" kısmına, yazıcınızın aldığı IP adresini yazın.
  • "Disketi var" butonuna tıklayın ve driver klasörünün içinde bulunan driver dosyasını seçin. (Örnek yol: C:\Users\Rufiq\Downloads\GPlus_UFRII_Driver_V315_32_64_00\x64\Driver)
  • "CNLB0MA64.INF" isimli driver dosyasını seçin.
  • Diğer işlemler standarttır. Yönergeleri takip edin.
Aşağıda örnek görseller bırakıyorum.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Screenshot_4.webp

Screenshot_5.webp

Screenshot_6.webp

Screenshot_7.webp

Screenshot_8.webp

Screenshot_9.webp
Yazıcıyı USB üzerinden bağladıysan sürücü bu şekilde kurulur. Ağ üzerinden bağladıysan prosedür biraz dah farklı işleyebiliyor. İlk olarak yazıcıyı PC'ye ağ üzerinden eklemen gerekiyor.

Yazıcılar ve Tarayıcılar altından Cihaz ekle diyerek başlaman gerek:

1745478840636.webp

Yazıcınızın doğru/tavsiye edilen driver'ı UFR'dir. Bkz: Canon imageRUNNER 2425i Driver
  • Yazıcınızı Ethernet Kablosu ya da WiFi üzerinden kullanmakta olduğunuz ağa bağlayın.
  • DHCP yazıcınıza otomatik bir IP atayacaktır. Bu IP adresini yazıcınız üzerinden ya da almış olduğu IP adresini tarayıcınızın adres çubuğuna girerek yazıcı arayüzü üzerinden sabitleyin. (Sabitlemezseniz cihaz her kapanıp açıldığında DHCP yeniden IP atayacak ve IP adresdeğişecektir.)
  • Daha sonra kurmak istediğiniz Windows cihazında, ayarlar bölümünde bulunan "Yazıcılar ve Tarayıcılar" kısmına girin.
  • Aygıt türünü "TCP/IP Aygıtı" olarak seçin ve "Ana bilgisayar adı veya IP adresi:" kısmına, yazıcınızın aldığı IP adresini yazın.
  • "Disketi var" butonuna tıklayın ve driver klasörünün içinde bulunan driver dosyasını seçin. (Örnek yol: C:\Users\Rufiq\Downloads\GPlus_UFRII_Driver_V315_32_64_00\x64\Driver)

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Screenshot_4.webp

Screenshot_5.webp

Screenshot_6.webp

Screenshot_7.webp

Screenshot_8.webp

Screenshot_9.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Eki Görüntüle 143218
Eki Görüntüle 143217
Eki Görüntüle 143216
Eki Görüntüle 143215
Eki Görüntüle 143214
Eki Görüntüle 143213
Eki Görüntüle 143212
Eki Görüntüle 143211
Eki Görüntüle 143210
Hocam eğer yapamazsam prosedürü gösterebilir misiniz Anydesk üzerinden?

Yani printer üzerinden herhangi bir işlem yapacak mıyım bunun için?

Yazıcıyı USB üzerinden bağladıysan sürücü bu şekilde kurulur. Ağ üzerinden bağladıysan prosedür biraz dah farklı işleyebiliyor. İlk olarak yazıcıyı PC'ye ağ üzerinden eklemen gerekiyor.

Yazıcılar ve Tarayıcılar altından Cihaz ekle diyerek başlaman gerek:

Eki Görüntüle 143205
Recep abi kuramazsam Anydesk üzerinden yardımcı olma şansınız var mı?

Hocam eğer yapamazsam prosedürü gösterebilir misiniz Anydesk üzerinden?

Yani printer üzerinden herhangi bir işlem yapacak mıyım bunun için?

Printer üzerinden sadece cihazı kullanmakta olduğunuz ağa bağlayıp IP sabitleyeceksiniz hocam. Anydesk iletirseniz bağlanarak yardımcı olabilirim şu an ofisteyken.

Printer üzerinden sadece cihazı kullanmakta olduğunuz ağa bağlayıp IP sabitleyeceksiniz hocam. Anydesk iletirseniz bağlanarak yardımcı olabilirim şu an ofisteyken.
Farklı bir bilgisayara da bağlı hocam USB ile bağlayıp laptopa da kurmak istedim ki, hem o adam işini görebilsin hem ben. Sonra kurcalanmasın diye ellemedim açıkçası. Bir kaç dakikaya Anydesk iletirim hocam.

Farklı bir bilgisayara da bağlı hocam USB ile bağlayıp laptopa da kurmak istedim ki, hem o adam işini görebilsin hem ben. Sonra kurcalanmasın diye ellemedim açıkçası. Bir kaç dakikaya Anydesk iletirim hocam.

Hocam cihazı ağ ile bağlarsanız, cihazın bağlı olduğu ağa bağlı olan tüm bilgisayarlar sorunsuz çıktı alabilir zaten. USB çok eski bir teknoloji maalesef. Güncel cihazların tarama fonksiyonları bile sağlıklı çalışmıyor USB ile bağlantılarda.

Hocam cihazı ağ ile bağlarsanız, cihazın bağlı olduğu ağa bağlı olan tüm bilgisayarlar sorunsuz çıktı alabilir zaten. USB çok eski bir teknoloji maalesef. Güncel cihazların tarama fonksiyonları bile sağlıklı çalışmıyor USB ile bağlantılarda.
Hocam peki Bana aslında şey lazım laptop ile ağa bağlayayım hem HR kendi de işini görebilsin ben de çıktıyı onun printerine gönderebileyim bunu arıyorum ben de aslında ama bir türlü yapamadım. Hemen kalkacağım yanına Size any iletirim.

Tam anlamadım ama istediğiniz benim dediğimle aynı sanırım. Yazıcıyı ağa bağlayacağız ve aynı ağa bağlı olan tüm cihazlar (bilgisayar ve telefonlar) aynı yazıcı üzerinden çıktı alabilecek. İşin özeti bu. Doğru mudur?