318i

Uzman
Temizleme, mürekkep boşaltma tarzı bütün her şeyi denedim ancak hala yazıcı magenta rengini basamıyor. Baskı kafasını değiştirmeden önce ev ortamında önerdiğiniz yöntemler var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizleme, mürekkep boşaltma tarzı bütün her şeyi denedim ancak hala yazıcı magenta rengini basamıyor. Baskı kafasını değiştirmeden önce ev ortamında önerdiğiniz yöntemler var mıdır?
- Mürekkep Kartuşlarını Kontrol Et: Magenta kartuşunun mürekkep seviyesini kontrol edin. Eğer mürekkep azalmışsa yeni bir kartuş ile değiştirin.

- Baskı Kafası Temizliği: Yazıcının menüsünden "Başlık Temizleme" veya "Baskı Kafası Temizliği" seçeneğini kullanarak baskı kafasını temizleyin. Bunu birkaç kez tekrarlayın.

- Başlık Test Sayfası Baskısı: Yazıcının menüsünden "Test Sayfası" veya "Baskı Başlığı Testi" seçeneği ile test sayfası bastırarak magenta renginin çıkıp çıkmadığını kontrol edin.

- Manuel Temizlik: Eğer yazıcının modeli izin veriyorsa, baskı kafasını çıkarıp dikkatlice nemli bir bezle silerek temizleyin. Makine talimatlarına uygun hareket ettiğinizden emin olun.

- İletim Temassızlığı: Kartuş ile baskı kafası arasındaki iletim noktalarını kontrol edin. Temas noktalarını lekeler veya mürekkep birikintisinden arındırmak için nazikçe silin.

- Yazılım Güncellemeleri: Yazıcının sürücü yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin ve güncellemeleri yapın.

Yukarıdaki yöntemleri denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, baskı kafasının değiştirilmesi gerekebilir.