Selamlar, dün sistemime Systemd-Boot indirdim ancak Windows'u görüp; Debian'ı görmediğinden geri sildim. Sildim silmesine, yeniden başlatınca da GRUB ile sisteme giremedim. Debian Sid ile gelen kernelde /boot/efi bölümünü mount edemiyor diye recovery moda giriyor sistem. 6.1.0.33 kernelde ise hem Windows'u hem de diğer disklerimi mount edemiyor. Ne yapmam lazım? Fstab dosyasından UUID numaralarını kontrol ettim ancak onlar da doğruydu.
@Qnix@Reend hocalarım sizi biraz çok etiketledim kusura bakmayın ama bu sefer ne yapacağımı tamamen bilmiyorum
"mount /boot/efi" deyince vfat ne bilmiyorum ben diyor. Altta birkaç çıktı daha paylaştım, kalitesiz çıktıysa özür dilerim.
EFI bölümünüz silinmiş. /etc/fstab çıktınıza bakılırsa /dev/sdb1 bölümü boot bölümü olması gerekiyor ama o bölüm boot kısmı için değil. Uygun bir boot bölümü oluşturup GRUB'ı oraya kurmalısınız.
Ayrıca Partition'u oluşturduktan sonra blkid /dev/sdxy komutu ile Partition'un yeni UUID'sini öğrenip /etc/fstab üzerinde ilgili partition satırını değiştirmeniz lazım. xy yerine partitionunuz gelecek.
Bir de otomatik olarak fstab oluşturmak için genfstab aracını kullanabilirsiniz. arch-install-scripts paketi ile beraber geliyor.
@Qnix, hocam rehberi anlamadım ben de Ubuntu live-CD ile yapmaya çalıştım. 4 tane GRUB var BIOS'ta şu an sağ olun desteğiniz için, sanırım format atacağım yine.
Sistem başlangıcında /boot/efi kısmını mount etmeniz gerekmiyor aslında. GRUB'ı düzgün bir şekilde kurduktan sonra /etc/fstab dosyasından EFI bölümüyle ilgili satırı silerseniz bu hata düzelecektir.