"Can't mount /boot/efi" hatası

@The Shorekeeper, hocam Ubuntu veya Debian tabanlı GRUB kurmak için bildiğiniz rehber var mı?
Şuan bölümlemeler böyle. 1,02 GB yazan boş. Nasıl oluyor bilmiyorum ama 100 MB olan ilk bölüme sığmış durumda GRUB. Aynı zamanda orada Windows da var. Şuan niye anlamadım ama BusyBox açılıyor UUID eşleşmiyor diye.

Technopat'ta şöyle bir rehber hazırlamıştım. Aşağılara inerseniz GRUB kurulumunu bulabilirsiniz.

Bash:
# GRUB paketinin kurulumu
apt install os-prober grub-efi-amd64

# GRUB kurulumu
# --bootloader-id kısmındaki "Debian" yerine istediğinizi yazabilirsiniz. Türkçe karakter içermemesine özen gösterin.
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id='Debian'
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

Bu arada GRUB'ı kurmadan önce Boot bölümünüzü /boot/efi klasörüne bağlamanız gerekiyor. @Jack İşte

Son düzenleme:
Hocam paketleri zar zor kurdum ancak ya "Failed to get canonical path of /cow" ya da "Failed to get cannonical path of '/boot/efi'" hatası alıyorum. Yanlışlıkla /mnt/boot/efi bölümüne bağladığımdan tekrar deniyorum şuan, bu arada BIOS buga girdi Windows üzerinden fazladan bozuk GRUB'ları sileceğim.

Hocam başaramadım yine. Binbir farklı hata veriyor. Baştan kuracağım artık, yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim yardımınız için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…