enesaltnel

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Elimde Casper a15 laptop var. (Pegatron a15) BIOS sürümü eski olduğu için Windows 10 yükleyemiyorum. Technopat'daki @Recep Baltaş Rehberinde de internetteki diğer kaynaklarda yazmaya çalıştığım BIOS'lar "Fatal error verification fail" hatası veriyor. Bu hata neden olur? Bu arada dosyaları "win98boot" ile yazmaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar, aynı anakarta sahibim. Geçenlerde Windows 10 kurmak için bios güncellemesi yaptım. 303 sürümünü kurdum. Şu an ya bilgisayara format atarken son aşamada kapanıyor ya da windowsu kurduktan sonra rastgele zamanlarda kitleniyor diyip bilgisayar uyku moduna geçiyor bazende hiç bir ibare çıkmadan direkt pc kapanıyor. Ram test yaptım,sabit diskimi kontrol edip çalıştığımdan emin olduğum disklerle denedim. Farklı windows sürümlerini kurdum ama sonuç değişmiyor. Isınma gibi bir problemde yok. Daha önce benzer bir sorun yaşayan ya da bunun çözümünü bilen var mı?

Selam, aynı anakarta sahibim. Geçenlerde Windows 10 kurmak için BIOS güncellemesi yaptım. 303 sürümünü kurdum. Şu an ya bilgisayara format atarken son aşamada kapanıyor ya da Windows'u kurduktan sonra rastgele zamanlarda kilitleniyor deyip bilgisayar uyku moduna geçiyor bazen de hiçbir ibare çıkmadan direkt PC kapanıyor. RAM test yaptım, sabit diskimi kontrol edip çalıştığımdan emin olduğum disklerle denedim. Farklı Windows sürümlerini kurdum ama sonuç değişmiyor. Isınma gibi bir problemde yok. Daha önce benzer bir sorun yaşayan ya da bunun çözümünü bilen var mı?

Bu modelin BIOS sürümleri, Windows yükleme konusunda sabıkalı herhalde. Recep bey bile zamanında epey dertlenmiş.

Bu modelin BIOS sürümleri, Windows yükleme konusunda sabıkalı herhalde. Recep bey bile zamanında epey dertlenmiş.

Recep Bey buradaki konuda, Gigabyte markasının BIOS'unu yüklemeye çalışmıştı bir kullanıcısına. Bu Gigabyte markasının BIOS sürümü, her markaya olabiliyor mu bilmiyorum ama eğer sizin anakart modeline de olabilirse deneyin derim.

Son düzenleme:
Selam, aynı anakarta sahibim. Geçenlerde Windows 10 kurmak için BIOS güncellemesi yaptım. 303 sürümünü kurdum. Şu an ya bilgisayara format atarken son aşamada kapanıyor ya da Windows'u kurduktan sonra rastgele zamanlarda kilitleniyor deyip bilgisayar uyku moduna geçiyor bazen de hiçbir ibare çıkmadan direkt PC kapanıyor. RAM test yaptım, sabit diskimi kontrol edip çalıştığımdan emin olduğum disklerle denedim. Farklı Windows sürümlerini kurdum ama sonuç değişmiyor. Isınma gibi bir problemde yok. Daha önce benzer bir sorun yaşayan ya da bunun çözümünü bilen var mı?

Merhaba sizin sorununuz muhtemelen batarya ile ilgili bataryayı çıkartıp kullanın.