Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burkicannjr

Başarılı
OpenCore ile boot ediyorum ancak resimdeki yazılar çıkıyor ve restart atıyor.

IMG_3685.webp

IMG_3686.webp

IMG_3687.webp

Kurmak için yararlandığım rehber ise şu:

Yardım edebilecek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan selam. İş yoğunluğundan ötürü cevap veremedim, cevap olarak EFI hazırlayıp vermek istedim çünkü. Şimdi EFI hazırlayacağım, attığımda EFI klasörünü komple silip, attığım EFI ile temiz bir şekilde kurulum denemesi yaparsın. Sonucu bildirirsin.

USB'deki EFI bölüntüsünün içindeki tüm dosyaları sildikten sonra paylaştığım EFI ile deneme yapıp sonucu bildirir misin? Reset NVRAM yapmayı unutma.

EFI sorunlara göre düzenlenip tekrar yüklenmiştir:
Kurulum ekranında klavyen çalışmıyordu. Sana attığım EFI'deki confige baktığımda VoodooPS2 kextlerinin false olduğunu şimdi gördüm. EFI/OC/config.plist'i sil, attığımı kullanarak tekrar dene kurulumu.

Kurulum ekranında klavyen çalışmıyordu. Sana attığım EFI'deki Config'e baktığımda voodoops2 kextlerinin false olduğunu şimdi gördüm. EFI/OC/config.plist'i sil, attığımı kullanarak tekrar dene kurulumu.

Artık laptopun kendi klavyesi de çalışıyor. Geriye ne kaldı kuruluma başlamak için?

Kurulum ekranına gelmişsin, donanımın da çalışıyor. Eğer laptopta sadece macOS olsun istiyorsan tüm diski biçimlendirip macOS kuracaksın, ki önermem. Eğer Windows + macOS istiyorum diyorsan buna Dual Boot diyoruz. Bunun için Windows'a geç, Windows'ta diskinden alan ayır. Minimum 75GB ayırman yeterli olur. Attığım linkte alan ayırma kısmına bak:

Kurulum ekranına gelmişsin, donanımın da çalışıyor. Eğer laptopta sadece macOS olsun istiyorsan tüm diski biçimlendirip macOS kuracaksın, ki önermem. Eğer Windows + macOS istiyorum diyorsan buna Dual boot diyoruz. Bunun için Windows'a geç, Windows'ta diskinden alan ayır. Minimum 75GB ayırman yeterli olur. Attığım linkte alan ayırma kısmına bak:

Ben Minitool Partition Wizard uygulaması ile 60GB ayırmıştım. Dual Boot için bu şekilde olur mu yoksa diski birleştirip, Paragon ile o ayarları yapıp 75-80 GB olarak bir daha mı böleyim? Bir de Touchpad çalışmıyor. Kurunca ses gelecek, değil mi? Yoksa onu da mı işleyeceğiz kexte?

Öncelikle Touchpad çalışmaması normal keza onun için bir işlem yapmadım. Touchpad için SSDT eklemedim, ACPI yaması yapmadım. Aynı şekilde türüne göre eklenmesi gereken kextleri de eklemedim. Özet olarak kurulum sonrası halledilir diyelim. Ses konusu ise, ses tabii ki çalışıyor ve kexti işli fakat kurulum sonrası sesi iyileştirmek için ufak değer düzenlemeleri gerekebilir.

Disk konusuna gelecek olursak, sen en iyisi ayırdığın alanı tekrar birleştir. Disk Yönetimi'nden alan ayır, ayırdığın alanı Paragon'dan HFS olarak biçimlendir. Biçimlendirirken bölüntü adını Türkçe karakter kullanarak adlandırma. Kuruluma gel, bölüntüye sağ tıklayıp APFS'ye çevir dedikten sonra macOS'un tadını çıkar. Mümkünse 75 vermeye çalış.

Öncelikle touchpad çalışmaması normal keza onun için bir işlem yapmadım. Touchpad için SSDT eklemedim, ACPI yaması yapmadım. Aynı şekilde türüne göre eklenmesi gereken kextleri de eklemedim. Özet olarak kurulum sonrası halledilir diyelim. Ses konusu ise, ses tabii ki çalışıyor ve kexti işli fakat kurulum sonrası sesi iyileştirmek için ufak değer düzenlemeleri gerekebilir.

Disk konusuna gelecek olursak, sen en iyisi ayırdığın alanı tekrar birleştir. Disk yönetimi'nden alan ayır, ayırdığın alanı Paragon'dan HFS olarak biçimlendir. Biçimlendirirken bölüntü adını Türkçe karakter kullanarak adlandırma. Kuruluma gel, bölüntüye sağ tıklayıp APFS'ye çevir dedikten sonra MacOS'un tadını çıkar. Mümkünse 75 vermeye çalış.

Tamamdır. Disk Yönetimi ile yapmaya çalışacağım, yüksek boyutlara izin vermezse yine Minitool Partition Wizard ile yapacağım. Son olarak kurulurken restart attığında yine boot menüyü açıp Monterey'i sececegim, değil mi? Ve kurulurken hata olursa size tekrardan sorabilir miyim?

Diskten alan ayırma işlemini direkt Disk Yönetimi üzerinden yap. Uygulama kullanma. Bölüntülediğin diskin format biçimi için Paragon kullanman gerekiyor sadece. HFS biçimi için yani. BIOS'ta USB'yi ilk sıraya al, kurulumu başlat ve arkana yaslan. Kurulum ekranındaki yeniden başlatmalarda OpenCore kendisi hallediyor her şeyi. Evet, hata olursa tekrardan sorabilirsin tabii ki.

@Burkicannjr Son durum nedir? Kurulumda hata ile karşılaştın mı? Kurulumu tamamlayabildin mi?

Son düzenleme:
Diskten alan ayırma işlemini direkt disk yönetimi üzerinden yap. Uygulama kullanma. Bölüntülediğin diskin format biçimi için paragon kullanman gerekiyor sadece. HFS biçimi için yani. BIOS'ta USB'yi ilk sıraya al, kurulumu başlat ve arkana yaslan. Kurulum ekranındaki yeniden başlatmalarda OpenCore kendisi hallediyor her şeyi. Evet, hata olursa tekrardan sorabilirsin tabii ki.

@Burkicannjr son durum nedir? Kurulumda hata ile karşılaştın mı? Kurulumu tamamlayabildin mi?

Kurdum ama 1 sıkıntı var Wi-Fi açıyorum şifreyi girip bağlan deyince donuyor restart atıyor.