Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

573

Uzman
Bilgisayarı aldığımdan beri bir kere bile yapmadım. BIOS bilgilerini ekledim. En sonki BIOS güncellemesini nereden indirip yapabilirim? Ya da BIOS'um şu an en güncel sürümde mi?

1721318074400.webp

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24h2.

Son düzenleme:
Çözüm
Seninki gibi direk Casper'in masaüstü bilgisayarı olduğu için yardım alamıyorum. Yardım türüne direk anakartı koymamışlar.

BIOS'u sonunda alabildim Gmail'den bu dosyadan Update yapıyorum herhalde değil mi?
Eki Görüntüle 68871

Evet güncellemeyi direkt exe dosyasına çift tıklayarak yapıyorsunuz. Bu arada ilk başta bir hata verebilir. Sizden BIOS'taki "ME Configurition" ayarını "disable" yapmanızı isteyecek. BIOS'a girip o ayarı yaptıktan sonra 1 dk gibi kısa bir sürede güncelleme işlemi tamamlanıyor.
Bilgisayarı aldığımdan beri bir kere bile yapmadım. BIOS bilgilerini ekledim. En sonki BIOS güncellemesini nereden indirip yapabilirim? Ya da BIOS'um şu an en güncel sürümde mi?

Eki Görüntüle 66774

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24h2.

Casper'a mail atmanız gerekiyor. Birkaç bilgi isteniyor sizden. Bunlardan birisi de seri numaraydı yanlış hatırlamıyorsam.

Anakartım zaten marka basılmış bir ECS kart yine de riske girmeyip mail atayım.
Ben de aynı anakarta sahibim. 1 hafta kadar önce Casper müşteri hizmetlerine mail atıp güncel bios dosyasını talep ettim, gönderdiler. Siz de bu şekilde güncelleyebilirsiniz. Bu arada güncelleme yaptıysanız performansta bir değişiklik hissettiniz mi?

Son düzenleme:
Ben de aynı anakarta sahibim. 1 hafta kadar önce Casper müşteri hizmetlerine mail atıp güncel BIOS dosyasını talep ettim, gönderdiler. Siz de bu şekilde güncelleyebilirsiniz. Bu arada güncelleme yaptıysanız performansta bir değişiklik hissettiniz mi?

Güncelleme yapamadım. Caspera mail atmama rağmen hala cevap alamadım. Sana atılan BIOS'un tarihi nedir? Ayrıca maili site üzerinden mi attın yoksa direk Gmail'den mi?

Güncelleme yapamadım. Caspera mail atmama rağmen hala cevap alamadım. Sana atılan BIOS'un tarihi nedir? Ayrıca maili site üzerinden mi attın yoksa direk Gmail'den mi?
İlk olarak Casper'ın internet sitesindeki canlı destek kısmından malimi bırakmıştım. 10-15 dk kadar sonra bana geri dönüş yaptılar. Bios dosyasını göndermeden önce sizden sorumluluk kabul etmediklerine dair birkaç onay alıyorlar. Ardından dosyayı hemen gönderiyorlar. Ekte ekran görüntülerini bırakıyorum. İnceleyebilirsiniz. Güncel Bios tarihi 16.11.2015

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 203
  • Ekran Alıntısı2.webp
    Ekran Alıntısı2.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 195
İlk olarak Casper'ın internet sitesindeki canlı destek kısmından malimi bırakmıştım. 10-15 dk kadar sonra bana geri dönüş yaptılar. BIOS dosyasını göndermeden önce sizden sorumluluk kabul etmediklerine dair birkaç onay alıyorlar. Ardından dosyayı hemen gönderiyorlar. Ekte ekran görüntülerini bırakıyorum. İnceleyebilirsiniz. Güncel BIOS tarihi 16.11.2015

Seninki gibi direk Casper'in masaüstü bilgisayarı olduğu için yardım alamıyorum. Yardım türüne direk anakartı koymamışlar.

İlk olarak Casper'ın internet sitesindeki canlı destek kısmından malimi bırakmıştım. 10-15 dk kadar sonra bana geri dönüş yaptılar. BIOS dosyasını göndermeden önce sizden sorumluluk kabul etmediklerine dair birkaç onay alıyorlar. Ardından dosyayı hemen gönderiyorlar. Ekte ekran görüntülerini bırakıyorum. İnceleyebilirsiniz. Güncel BIOS tarihi 16.11.2015

BIOS'u sonunda alabildim Gmail'den bu dosyadan update yapıyorum herhalde değil mi?
1721993506672.webp

Son düzenleme:
@573 İsterseniz bana mail adresinizi iletin, size son güncel bios dosyasını göndereyim. Sonuç olarak anakartlarımız aynı (h81h3 m7 v1.0) yani müşteri hizmetlerinin size göndereceği dosya da bu olacak ve bir not daha düşeyim. Normalde Casper anakartlarda bios güncelleme yapınca windows başlangıcında Casper yerine "Ecs Elitegroup" logosu gelir, fakat sanıyorum Casper Müşteri Hizmetleri'nin gönderdiği bu güncel bios dosyası kendilerinin oluşturdukları dosya olduğu için eskisi gibi Casper logosu gelmeye devam ediyor. Bu açıdan da hoşuma gitti.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı3.webp
    Ekran Alıntısı3.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 203