Evet çünkü 3 ay imkansız öyle olması onlar genelde ne kadar para ödüyorsan öyle geri yapar iptal bedeli öderken indirim de yaparlar 1800TL'den 1.434TL yaptılar.
Aradığımda yok size %45 indirim yaptık hesapladık en uygunu buydu onu seçtik falan dedi kapatın ben şikayette bulunayım THH karar verir dedim direk şikayet oluşturdum.

Merhaba benim hattım Pttcell'di ve Vodafone geçiş yapmıştım geçen ay. Taahhüt bitimine 3 ay vardı hatta tam olarak 97 gün. Fatura bedelim de 290 TL geliyordu. Bugün cayma bedeli ile bir fatura yansıtmışlar 3890TL, bana biraz fazla geldi. Ben de evde yokken bizimkiler ödemiş faturaysa yatıralım diye. Bence bu kadar çok olmaması gerekliydi, nasıl bir yol izlenebilir? 97 gün için sizce de gelen cayma bedeli çok değil mi? Şikayet etsem THH'ye bir sonuç alır mıyım?
Bir tarifenin taahhütlü ve taahhütsüz olmak üzere iki ayrı fiyatı oluyor. Taahhütsüz fiyat, taahhütlü fiyata göre oldukça ve genelde daha şişik bir şekilde belirleniyor. Bu bağlamda taahhüt aslında sizin güvencenize dayanarak taahhütsüz fiyata yapılan indirim olarak ortaya çıkıyor. Diyelim ki taahhütsüz fiyat 1000 Türk Lirası olsun. Taahhüt verirseniz de 600 Türk Lirasıyla operatör size tarifeyi sunuyor olsun. Sonuç olarak taahhüt kaynaklı operatörün uygulamış olduğu indirim 400 lira olmuş oluyor. Diyelim ki tarifeyi 3 ay kullandınız. Bu 3 ay kaynaklı sizin indirim kazanımınız 400X3 olmak üzere 1200 TL. Üçüncü ay tarifenizi sonlandırırsanız ortaya çıkan cayma bedeli bu 1200 TL, yani sunulan indirim oluyor. Sizin taahhüttün bitmesine 3 ay kalmış. Yani 9 ay bu şekilde indirimden faydalanmışsınız. Doğal olarak cayma bedelinizin yüksek çıkması normal bir durum. İlk aylarda tarifeden çıkışlarda daha düşük cayma bedeli öderken taahhüttün sonlarına doğru çıkıldığında daha fazla cayma bedeli ödersiniz. Bu işin işleyişi bu şekilde oluyor. Sözleşmelerde farklı bir durum ele alınmışsa o başka tabii.

Edit: Yasal mevzuatta tüketicin lehine olan tutar ile ilgili de bir kısım var bu arada. Genel işleyiş yukarıda da dediğim gibi olmak üzere bu da etkili.

Edit 2: Bu arada THH'ler genelde şans işi olmakla birlikte yazacağınız dilekçede yapay zekâdan da faydalanmanızı tavsiye ederim. Bu işlerde faydası kesinlikle oluyor.

Son düzenleme:
Bir tarifenin taahhütlü ve taahhütsüz olmak üzere iki ayrı fiyatı oluyor. Taahhütsüz fiyat, taahhütlü fiyata göre oldukça ve genelde daha şişik bir şekilde belirleniyor. Bu bağlamda taahhüt aslında sizin güvencenize dayanarak taahhütsüz fiyata yapılan indirim olarak ortaya çıkıyor. Diyelim ki taahhütsüz fiyat 1000 Türk Lirası olsun. Taahhüt verirseniz de 600 Türk Lirasıyla operatör size tarifeyi sunuyor olsun. Sonuç olarak taahhüt kaynaklı operatörün uygulamış olduğu indirim 400 lira olmuş oluyor. Diyelim ki tarifeyi 3 ay kullandınız. Bu 3 ay kaynaklı sizin indirim kazanımınız 400X3 olmak üzere 1200 TL. Üçüncü ay tarifenizi sonlandırırsanız ortaya çıkan cayma bedeli bu 1200 TL, yani sunulan indirim oluyor. Sizin taahhüttün bitmesine 3 ay kalmış. Yani 9 ay bu şekilde indirimden faydalanmışsınız. Doğal olarak cayma bedelinizin yüksek çıkması normal bir durum. İlk aylarda tarifeden çıkışlarda daha düşük cayma bedeli öderken taahhüttün sonlarına doğru çıkıldığında daha fazla cayma bedeli ödersiniz. Bu işin işleyişi bu şekilde oluyor. Sözleşmelerde farklı bir durum ele alınmışsa o başka tabii.

Edit: Yasal mevzuatta tüketicin lehine olan tutar ile ilgili de bir kısım var bu arada. Genel işleyiş yukarıda da dediğim gibi olmak üzere bu da etkili.

Edit 2: Bu arada THH'ler genelde şans işi olmakla birlikte yazacağınız dilekçede yapay zekâdan da faydalanmanızı tavsiye ederim. Bu işlerde faydası kesinlikle oluyor.
THH başvurum sonuçlandı. 3010TL PTT'NİN geri ödemesine karar kılındı. İBAN bilgilerimi ilettim 72 saat içinde yatırdığım tutardan 3010TL'yi geri hesabıma aktaracaklar.

THH başvurum sonuçlandı. 3010TL PTT'NİN geri ödemesine karar kılındı. İBAN bilgilerimi ilettim 72 saat içinde yatırdığım tutardan 3010TL'yi geri hesabıma
Pttcelle ayni sorunu ben de yasadim.Cayma bedeli adına bin kusur para cikarttilar.itirazlarmi once kabul ettiler sonra vazgectik cayma bedelini odeyeceksiniz dediler..Ben de hakem heyetine basvuru yapicam. siz nasil bir dilekce yazdiniz . Başvuruda Neler yazdiniz, neler eklediniz

@Vadbav

Hocam bizimkiler ödemiş bana danışmadan ama CİMER ve THH'ye başvurdum banka dekontu ile durumu izah ederek herhalde haklı bulurlar.

Sonuna kadar haklısın zaten cevap gelmiş doğru olan olmuş, yeter ki bırakmayın zaten bırak gitsin dedirtmeye getirtiyorlar takdir edilecek bir durum sergilemişsin.