Ken Carson
Uzman
Selam. Philips 5500 LatteGo aldım. Çekirdek kahve ne önerirsiniz? Kahveler hakkında pek bir bilgim yok. Hangi markalar iyidir?
Son düzenleyen: Moderatör:
Lezzet olarak da anisah extra ve genoa özellikle espresso çekmek için güzel. Filtre kahve için bolivar olanı uygun fiyatta fena değil.Julius meinl ve anisah sık sık fırsata girenler ben indirim geldikçe 10-20 kg çekiyorum, amazon'u takip etmeni öneririm.
Bende siemens var, çok iyi öğütme sistemi yok en lüks modelleri saymazsak, bu yüzden minimum boyutta çektiriyorum ben. Zaten çoğu kahve için espresso çektiğinden dolayı extra ince, minimum boyutta çekmek lazım.Uzun süredir anisah kullanıyoruz memnunuz. Bundan önceki Philips 3246/70 makinemizde de kullanıyorduk ancak öğütme ayarı tam tutturmak gerek. Zaten tam otomatik makineler sağ olsun verdiği çıktılar pek güzel olmuyor, üstüne öğütüm derecesini tam ayarlayamazsanız siyah bir su içiyorsunuz.
Teşekkür ederim Filtre, Iced Americano, Latte içeceğim. Amazon'dan önerdiğiniz çekirdek linkini atabilir misiniz? Sanırım farklı tipler var. Kafam karıştı.Julius meinl ve anisah sık sık fırsata girenler ben indirim geldikçe 10-20 kg çekiyorum, amazon'u takip etmeni öneririm.
Lezzet olarak da anisah extra ve genoa özellikle espresso çekmek için güzel. Filtre kahve için bolivar olanı uygun fiyatta fena değil.
Julius meinl'in içeriğini okuyarak karar verebilirsin, sarı paketler daha aromatik ve narenciye nüansları, ağızda hoş tat bırakabiliyor ancak hafif bir içim, kırmızı paket olanı ise daha sert ve bitter çikolata aromasına yakın diyebilirim.
Her birinden ufak paketler alıp dene, en azından 2 farklı kahve elinin altında bulunsun, sürekli aynı aromalı olanı içme.
Makine üzerinden ayarlamak zor mu? Bir çok ayarlama seçeneği görmüştüm.Uzun süredir anisah kullanıyoruz memnunuz. Bundan önceki Philips 3246/70 makinemizde de kullanıyorduk ancak öğütme ayarı tam tutturmak gerek. Zaten tam otomatik makineler sağ olsun verdiği çıktılar pek güzel olmuyor, üstüne öğütüm derecesini tam ayarlayamazsanız siyah bir su içiyorsunuz.
Teşekkür ederim örnekler için.Bende siemens var, çok iyi öğütme sistemi yok en lüks modelleri saymazsak, bu yüzden minimum boyutta çektiriyorum ben. Zaten çoğu kahve için espresso çektiğinden dolayı extra ince, minimum boyutta çekmek lazım.
Bazı farklı kahvelerin çekme boyutu farklı olabilir onun için de netten araştırma yapın.
Ben örnek olarak 3 tane atayım arkadaşa,
- Cold Brew İçin Öğütme Derecesi: Cold Brew için genellikle kalın veya ekstra kalın öğütme derecesi önerilir. Düşük sıcaklıkta uzun demleme süresi, daha büyük tane yapısına izin verir.
- Filtre Kahve Makinesi İçin Öğütme Derecesi: Filtre kahve makinesi kullanılıyorsa, orta-ince öğütme boyutu genellikle tercih edilir. Kağıt veya metal filtre kullanıldığında, bu öğütme boyutu uygun bir ekstraksiyon sağlar.
- Espresso İçin Öğütme Ayarı: Espresso demleme işlemi için kullanılan öğütme derecesi ekstra incedir. Suyun basınç altında hızla geçtiği bu yöntemde, kahve tanelerinin ince olması istenir.
Teşekkür ederim Filtre, Iced Americano, Latte içeceğim. Amazon'dan önerdiğiniz çekirdek linkini atabilir misiniz? Sanırım farklı tipler var. Kafam karıştı.
Makine üzerinden ayarlamak zor mu? Birçok ayarlama seçeneği görmüştüm.
Teşekkür ederim örnekler için.
Kırmızı olan vienna, sarı olan jabilaum. Bunların öğütülmemiş olanını alacaksın. Mümkünse ağzını açtıktan sonra vakumlu bir kavanozda sakla. Öğütülmüşleri açıktan 1-2 gün içinde bayatlıyor ama bunlar biraz daha uzun süre taze kalabiliyor çekirdek olduğu için.
Orta kavrulmuş.
Hiç öyle bir şey duymadım, kahvenin kavrulmuşluk derecesi aroma ve asiditesini etkiler, öğütücü ile bir olayı yok.