Makaleler
1
YouTube kanalımda çeviri videoları yüklüyorum. Şarkının lyriclerini Notepad'a atıp '-' koyup karşısına Türkçesini yazıyorum ve bu durum editi yaparken yormaya başladı. Daha kullanışlı bir uygulama var mı? Hani lyricleri yazarım otomatik karşısına bir bölüm açılsın Türkçesini oraya yazıp kolayca kopyala yapıştır yapabileyim diye.

CapCut'un özelliği var otomatik lyric oluşturuyor. İstediğin gibi font, edit vs. sonradan ayarlayabiliyorsun. Not defteri vs. uğraşmana gerek yok.

CapCut'un o özelliğini biliyorum ama After Effects'de kullandığım efektler CapCut'da bulunmuyor. Hem şarkı olduğu için CapCut'un alt yazı olarak algılaması daha zor. O yüzden harici bir yazı programı arıyorum.

YouTube kanalımda çeviri videoları yüklüyorum. Şarkının lyriclerini Notepad'a atıp '-' koyup karşısına Türkçesini yazıyorum ve bu durum editi yaparken yormaya başladı. Daha kullanışlı bir uygulama var mı? Hani lyricleri yazarım otomatik karşısına bir bölüm açılsın Türkçesini oraya yazıp kolayca kopyala yapıştır yapabileyim diye.
Aegisub var ama o düz altyazı düzenleme uygulaması. TXT'yi SRT'ye dönüştürüp Aegisub'a atarak daha rahat çevirebilirsin. Subtitle Converter | Free tool | GoTranscript Sonra geri TXT'ye çevirirsin.

Site olarak bunu. Uygulama olarak bunu buldum. Mobil ama.

Hocam sitenin pek de notepaddan farkı yok gibi ama yine de teşekkürler. Gerçekten çeviri işini kolaylaştıracak bir program arıyorum.

Aegisub var ama o düz alt yazı düzenleme uygulaması. Txt'yi SRT'ye dönüştürüp Aegisub'a atarak daha rahat çevirebilirsin. Subtitle Converter | Free tool | GoTranscript sonra geri Txt'ye çevirirsin.

Güzel gibi duruyor, After Effects'e o text dosyasını atsam onunla uyumlu çalışır mı? Örneğin ben uygulamada 1.37'te hey yazdım, After Effects'e attığımda 1.37'te hey yazar mı?

Hocam sitenin pek de notepaddan farkı yok gibi ama yine de teşekkürler. Gerçekten çeviri işini kolaylaştıracak bir program arıyorum.

Güzel gibi duruyor, After Effects'e o text dosyasını atsam onunla uyumlu çalışır mı? Örneğin ben uygulamada 1.37'te hey yazdım, After Effects'e attığımda 1.37'te hey yazar mı?
Emin değilim o konuda ama muhtemelen olur, çünkü şimdi farkettim text dosyasını srt'ye çevirmeye gerek yok program text dosyalarını da destekliyor direkt text'i atarsan olur. Subtitle kısmında Translation Assistant var o çok iş görüyor.
ji.webp

Yazıp entera basıyorsun direkt sonraki satırı çevirmeye başlıyorsun.