Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Ben Anadolu lisesindeyim. ileride çevirmen olmak istiyorum bir sürü dilde. Arkadaşım bana meslek lisesine gel diyor. Manisa Mostem Lisesi'ne gitmeli miyim çevirmenlik için? Yurt dışında da üniversite okumak istiyorum aslında ama gitmeli miyim? Yapay zeka ve işsizlikten de korkuyorum. Üniversiteyi tekte kazanamazsam babam sanayiye dedi. En kötü ona hazırlık olsun diye meslek lisesine mi gitmeliyim acaba? Burada diploma kazanırsam yurt dışında geçerli olur mu? Yurt dışında üniversite okumak mantıklı mı?

Meslek lisesinde 11. sınıfta sayısal dersler görmüyorsunuz fakat iki üç bölüm matematik ağırlıklı, mesela elektrik-elektronik ve bilişim. Matematiğiniz olmadan o dersler geçmeyecek. Ayrıca meslekteki ortam çok kötü olacak.

Meslek lisesinde 11. sınıfta sayısal dersler görmüyorsunuz fakat iki üç bölüm matematik ağırlıklı, mesela elektrik-elektronik ve bilişim. Matematiğiniz olmadan o dersler geçmeyecek. Ayrıca meslekteki ortam çok kötü olacak.

4 sene boyunca düzenli çalışmiyacaksan ve en küçük bir tereddütün var ise Anadolu'da kal. Meslekte stajlar ile YKS'e hazırlanmak zor oluyor. Anadolu'da en azından son sene kurtarabiliyorsun azimli isen.

Sizce hocam düzgün yer kazanamazsam babam sanayiye verecek. Bende diyorum ki orada sanayiye de alışırım. Yurt dışında çevirmen falan olmak istiyorum gene de en azından dil bilgimle bir şeyler yapmak.