Çevremiz iyi olsun, kötü olsun bizi hep etkiler. Fakat bu genede senin iradene bağlı durum. Misal ben Konya'nın o dönemler en belalı lisesinde okudum. Uyuşturucu ticareti dönen bir okuldu o dönemler. Kaç defa yanıma gelip "Ben senin abinim, sana bedava verecem al kullan, canın isteyince söyle ben sana tekrar veririm." dediler. Bazı arkadaşlarım buna kandı, parası ve sağlığı heba oldu. Yanımızda okul vardı sürekli her gün okul çıkışında o okul ile kavga ederlerdi. Neymiş okulumuza laf etmişler falan filan. Gaza gelip kavgaya giden çok insan oldu. Onlara uyup sicilimi kirletmedim. Anne ve baba tarafı sağ görüşlü bir aile. Sülalede tek sol görüşlü bendim. Onlara uymadım kendi yolumu tercih ettim. Kardeşim de bu konuda benden etkilenip sol görüşü benimsedi. Sülalemde bir erkeğin saç uzatması, küpe takması hoş karşılanmayan şeyler. Saçta uzattım, küpe de taktım gözlerine soka soka. Kardeşim bir şey yapmaya karar verdiğinde hep bana danışır. Aileme danışsa hep karşı çıkacaklar. Bir şeyleri denemiş, iyisiyle kötüsüyle tecrübe etmiş birisi olarak ona yol göstermeye çalışıyorum.