aldaci26

Uzman
Windows 11'e yakın performans gösterebilecek, olabildiğince az tweak isteyecek ve Xbox 9. nesil kol desteği olan, İntel ve Nvidia tabanlı bilgisayar için en mantıklı Linux dağıtımı nedir arkadaşlar?
GUİ kuruluma sahip olması şart değil, dokümantasyon takip ederek sürücü vs. kurulumları da yapabilirim. Tek istediğim şey olabildiğince hatasız olması ve Windows gibi debloat benzeri uygulamalara ihtiyaç duymaması.

EndevourOS ve Gnome 48 öneririm.
Oyunlar için Proton GE sürümünü edinirsen, bir sürü Tweaks'i kendi otomatik aktifleştiriyor, komut girmiyorsun. Açıp oynuyorsun direkt Lutris'le.

Windows 11'e yakın performans gösterebilecek, olabildiğince az Tweak isteyecek ve Xbox 9. nesil kol desteği olan, Intel ve NVIDIA tabanlı bilgisayar için en mantıklı Linux dağıtımı nedir arkadaşlar?
GUI kuruluma sahip olması şart değil, dokümantasyon takip ederek sürücü vs. kurulumları da yapabilirim. Tek istediğim şey olabildiğince hatasız olması ve Windows gibi debloat benzeri uygulamalara ihtiyaç duymaması.

Garuda veya bazzite Garuda KDE dragonize gaming Edition da tüm gerekli toollar yüklü geliyor.

linux windowstan daha iyi ve hafif ama bu oyunları windows gibi açabilecek bir yöntem var mı linuxta bende merak ediyorum.
Proton, bottles, litrus, wine, Steam ve diğer şirketlerin launcherleri açar oyunları. Önemli olan oyunun resmi desteği var mı? Varsa sorunsuz açabilirsiniz. Yoksa biraz uğraşarak açabilirsiniz.

Proton, bottles, litrus, Wine, Steam ve diğer şirketlerin launcherleri açar oyunları. Önemli olan oyunun resmi desteği var mı? Varsa sorunsuz açabilirsiniz. Yoksa biraz uğraşarak açabilirsiniz.

Bazzite veya SteamOS vari bir şey kullanın ama orada da tam native değil yine de bilginize.

EndevourOS ve Gnome 48 öneririm.
Oyunlar için Proton GE sürümünü edinirsen, bir sürü Tweaks'i kendi otomatik aktifleştiriyor, komut girmiyorsun. Açıp oynuyorsun direkt Lutris'le.
Bazzite veya Arch düşünüyordum Gnome ile birlikte. Garuda yada Endevour hiç bakmamıştım incelemeye değer gözüküyor.

Bazzite veya Arch düşünüyordum Gnome ile birlikte. Garuda yada Endevour hiç bakmamıştım incelemeye değer gözüküyor.
Herkese göre değişir tabii ama bence çok az kaynak tükettiği, hızlı olduğu ve güncel dağıtımları kullandığı için EndevourOS çok güzel bir dağıtım. AUR reposu da elinin altında. Bu da büyük bir artı.