Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar,
Bu seferde neden çeyrek depo altında aracınızı kullanmamalısınız sorusuna değineceğim. Aynı zamanda ışık yanana kadar aracınızı kullanmamalısınız. Basit gibi görünse bile, ciddi bir konudur. Basite indirgeyeceğim mümkün mertebe. Hafif bir anlatım olacak, iyi hafta sonları diliyorum sizlere.
Bu seferde neden çeyrek depo altında aracınızı kullanmamalısınız sorusuna değineceğim. Aynı zamanda ışık yanana kadar aracınızı kullanmamalısınız. Basit gibi görünse bile, ciddi bir konudur. Basite indirgeyeceğim mümkün mertebe. Hafif bir anlatım olacak, iyi hafta sonları diliyorum sizlere.
TORTULARIN MOTORA ULAŞMASI
TORTULARIN MOTORA ULAŞMASI
- Bu konu tartışmalıdır biraz. Artık araçların depoları genelde plastikten üretiliyor. Lakin eskiden öyle değildi. Aldığınız yakıt tortulaşma yapmış olabilir, onu araç çekebilir. Enjektörler ve filtreler için risklidir bu. Aracın çekişi de düşebilir şayet. O yüzden aracınızda ışık yanana kadar kullanmayın, çeyrek depo altına düşürmeyin. Riskli çünkü sürekli bu şekilde kullanım. Ayrıca ışık yandıktan sonra ne kadar gidebilirsiniz, o da tartışılır. Hiç gerek yok bunlara. Karşı komşumuz ile aynı yaşlarda araçlara sahibiz. Ben ışık yakmam, çeyrek depo altına düşürmem hiç. Kendisi sürekli ışık yakar, çeyrek depo felan umrunda değildir. Sonuç itibariyle motor yedi kendisi. Ben hala sorun yok.
ISINMA SORUNLARI
ISINMA SORUNLARI
- Sürekli az yakıt pompanın ısınmasına sebebiyet verecektir. Bu ömrünü kısaltacaktır. Motor'a giden yakıt bu pompa yardımı ile iletilir. Onun sıcak çalışmaması gerekli. Çeyrek depo ve yanan ışık bunları hızlandıracaktır. Acil durumlar hariç çeyrek depo altına düşmeye sıcak kesinlikle bakmıyorum, önermiyorum aynı zamanda.
BONUS ÖNERİ
BONUS ÖNERİ
- Mümkün mertebe aynı yerden yakıt alın. Tabii bu uzun yola çıkıldığında özellikle, çok önem arz etmiyor. Bazen yolda hiç adını duymadığım markalar görüyorum, ben şahsen almıyorum. Benim birinci tercihim Opet. Bulamaz isem Shell. Çok sıkışırsam Total belki. Ve aldığınız yakıt fişlerini hemen atmayın, bir süre saklayın. Türkiye burası, insanın başına her an bir şey gelebilir. Yakıt kaynaklı sorun yaşandığında, motoruna bir şey olursa o istasyon bunu karşılamak zorunda zaten.