Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
150'ye yakın okuma kitabım var. Cezaevine bağışlama fırsatım var. Kitapların 90 kadarini okumusumdur. Sizce bagislayayim mi? Benden küçük kardeslerim de var bu arada. Ileride onlar okuyabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
150'ye yakın okuma kitabım var. Cezaevine bağışlama fırsatım var. Kitapların 90 kadarini okumusumdur. Sizce bagislayayim mi? Benden küçük kardeslerim de var bu arada. Ileride onlar okuyabilir.
Her iki türlü de siz bilirsiniz. Cezaevine de bağışlayabilirsiniz kütüphanelere de bence evde koleksiyonluk dışında kitap bulundurmak bana doğru gelmiyor. Kitaplar evde değil kütüphanelerde vesaire bulunmalıdır böylelikle herkesin kendine hitap edebileceğini kitapları bulabileceği bir ortam oluşabilir. Şahsen ben hep kütüphaneden kitap alırım. Bulamadıklarımı da satın alır bitirir ve kütüphaneye bağışlanmasını sağlarım.

bence evde koleksiyonluk dışında kitap bulundurmak bana doğru gelmiyor.

Yani kitaplarin evimde olmasi hosuma gidiyor ama bir yere bagisda bulunup onlarin faydalanmasini saglamak da hos olabilir. Ha cezaevinde kitap okuyayim da soyle yapayim da deyip okudugu kitabi anl;ayabilecek insan sayisi cok azdir ancak bilemiyorum. Uzerine bir de iki kardesim de ileride okuyabilir bu kitaplari.

Bağışlamayın. Cezaevinde kitap okuyan olduğunu da sanmam Türkiye'nin durumu ortada kütüphaneye bağışlasanız hadi neyse ama ben kütüphaneye de bağışlamazdım.

Bağışlamayın. Cezaevinde kitap okuyan olduğunu da sanmam Türkiye'nin durumu ortada kütüphaneye bağışlasanız hadi neyse ama ben kütüphaneye de bağışlamazdım.

Kitaplar kutuphaneye bagislanacak durumda degildi.

Belki bir kisi de olsa okuyan olur diye bende fazladan olan kitaplari ve kitapligimda artik durmasinin gereghi olmadigini dusunduklerimi bagisladim. 50'ye yakin.

Bağışlarsın, emin ol içerdekiler de bu durumdan çok memnun olurlar. Ama tabii önemli olan kitabın kaliteli olması. Boş boş kitaplar bağışlamanın da pek anlamı yok. İçerde inanılmaz derecede boş kitap var çünkü D:

Bir gün içeri girersen uzun soluklu, o zaman okur musun okumaz mısın görürsün. Yanlış düşünüyorsun. Okuyan çok var içerde merak etme.

Boş boş kitaplar bağışlamanın da pek anlamı yok.

Ben olsam ne okurdum diye dusundum ve evet durust olayim ki en sevdigim kitaplari vermedim ama yine de iceride olsam okumaktan zevk alacagim kitaplar koydum. Nutuk, Stefan Zweig'in ondan fazla kitabi, Franz Kafka'nin bes kitabi, Asik Veysel'in hayatindan kesitler ve bazi siirler olan bir kitap, Kuran ve Incil cevirisi, Adolf Hitler'in Kavgam kitabi, Harry Potter ve Felsefe Tasi (benim okudugum ilk kitapti ve benim icin yeri cok ayridir, belki iceride birisi de okuyup begenir veya o da benim gibi bu seriyi cok seviyordur diye dusundum), bazi cocuk klasikleri ve bir iki roman falan verdigim kaydadeger kitaplardandi. Bunlarin disindakiler biraz bos belesti ama cezaevindeyken okunabilir seylerdi yine de (Eve gelince verebilecegim iki uc kitap da buldum aslinda).

Okuyan çok var içerde merak etme.

Icimi rahatlatti su cumle hocam.

Bağışla. İçeride vakit geçirebilecekleri çok bir şeyleri yok biliyorsun. Ya haber-gazete, koğuşta varsa okey falan. Ama +18 veya cinsellik-şiddet barındıran kitaplar değilse okul kütüphanelerine de bağışlayabilirsin. Sana kalmış. Ama realistik düşünecek olursak; okul kütüphanelerinden kitap alan kişilerin toplasan 10/1'i falan o kitabı okuyordur. Karar sizin.