Ebetraiboz

Başarılı
Merhaba,

TurkNet'e yeni geçiş yaptım. ZyXEL VMG8623-T50b modemini kullanmaktayım. Port açmak istiyorum, Windows güvenlik duvarı ve modem arayüzü üzerinden tüm işlemleri gerçekleştirdim fakat sonrasında CGNAT havuzunda olduğumu fark ettim. Superonline kullanırken dinamik IP adresim olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamıyordum. TurkNet'e yazdığımda static IP almamın CGNAT havuzundan çıkmam için bir zorundalık olduğunu söylediler. Fakat bildiğim kadarıyla böyle bir zorundalık yok. Nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

TurkNet'in elindeki IP adresleri muhtemelen tükenmek üzere olduğu için bunu söylüyorlar (sadece tahmin). Tam olarak ne için port açmak istiyorsunuz? Cloudflared aracını veya Tailscale kullanarak sorunu çözebilirsiniz belki.

TurkNet'in elindeki IP adresleri muhtemelen tükenmek üzere olduğu için bunu söylüyorlar (sadece tahmin). Tam olarak ne için port açmak istiyorsunuz? Cloudflared aracını veya Tailscale kullanarak sorunu çözebilirsiniz belki.
Projelerimi test edecek insanlar için port açmaya çalışıyorum fakat projem şu anda benim bilgisayarımda bulunduğu için kendi ip adresim üzerinden port açmam gerekiyor.

Projelerimi test edecek insanlar için port açmaya çalışıyorum fakat projem şu anda benim bilgisayarımda bulunduğu için kendi ip adresim üzerinden port açmam gerekiyor.
Eğer hızlıca açıp kapatacaksanız Microsoft'un Dev Tunnels hizmetini kullanabilirsiniz. VS Code içine entegre geliyor. Port forward kısmından dışarıya Microsoft sunucuları üzerinden hızlıca port açabilirsiniz. Ya da Cloudflared mantıklı bir seçenek olabilir.

Eğer bilgisayarınızdan hızlıca test edip kapatacaksanız önerim Dev Tunnels olur. Tam olarak bu iş için yapıldı çünkü. Arkada uzun vadeli çalışsın istiyorsanız Cloudflared işinizi görecektir.

Eğer hızlıca açıp kapatacaksanız Microsoft'un Dev Tunnels hizmetini kullanabilirsiniz. VS Code içine entegre geliyor. Port forward kısmından dışarıya Microsoft sunucuları üzerinden hızlıca port açabilirsiniz. Ya da Cloudflared mantıklı bir seçenek olabilir.

Eğer bilgisayarınızdan hızlıca test edip kapatacaksanız önerim Dev Tunnels olur. Tam olarak bu iş için yapıldı çünkü. Arkada uzun vadeli çalışsın istiyorsanız Cloudflared işinizi görecektir.

Cloudflared ile çözdüm maalesef. Basit bir port açma işlemini bile yapamıyor olmamız üzücü maalesef.

Cloudflared ile çözdüm maalesef. Basit bir port açma işlemini bile yapamıyor olmamız üzücü maalesef.
Üzülmeyin hocam. Direkt port açamıyor olmak bir eksiklik evet ama bu tarz işlerde direkt port açmak yerine Cloudflared kullanmak çok daha sağlıklı ve güvenli. Bana soracak olursanız port açma şansınız olsa bile bu araçları kullanın.

Projelerimi test edecek insanlar için port açmaya çalışıyorum fakat projem şu anda benim bilgisayarımda bulunduğu için kendi IP adresim üzerinden port açmam gerekiyor.

Hocam web sitesi gibi projelerinizde ngrok kullanabilirsiniz.
Bir App ve token aracılığı ile geçici bir URL üzerinden uzaktan local host gibi deneyimleyebiliyorlar.

TurkNet neredeyse tüm abonelerine havuzdan veriyor zaten. Sizin olası çözümleriniz:
  • Statik IP
  • GitHub Codespaces üzerinden paylaşabilirsiniz (Projenin ne tür bir proje olduğunu bilmiyorum).
  • Azure, AWS gibi bulut sağlayıcıları 12 aylığına ücretsiz servisler veriyor. Bu servislerle bir sanal makine oluşturup hızlıca bir Wireguard sunucusu kurup bu IP üzerinden paylaşabilirsiniz.
  • Cloudflare Tunnels kullanabilirsiniz.
  • Şu an sadece GigaFiber kullanıcılarına veriyor diye biliyorum (Yine hangi altyapıda olduğunuzu bilmiyorum) ama IPv6 talep edip IPv6 ile paylaşım yapabilirsiniz. Tabii karşınızdakilerin de IPv6 erişimine sahip olması gerekir.
Ayrıca neden bilgisayarınızdan host etmek istiyorsunuz? Bir development server açmak daha mantıklı test için.