Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Gemini yapıldı, sıra GPT'de.

Benim maç maç tahminim şöyle:

Beşiktaş 2-1 Marsilya (İç saha)
Avrupa'da Dolmabahçe faktörüyle Beşiktaş'ı bir adım önde görüyorum. Marsilya kaliteli ama savunmada açık verebilir.

Bayer Leverkusen 2-0 Beşiktaş (Deplasman)
En zor maçlardan biri. Leverkusen deplasmanında Beşiktaş'ın oyunu uzun süre tutması zor olur.

Beşiktaş 2-1 Union SG (İç saha)
Union SG kesinlikle hafife alınacak takım değil ama Beşiktaş'ın evinde kazanabileceği bir maç. Dengeli geçer.

Celtic 1-1 Beşiktaş (Deplasman)
Celtic Park atmosferi bayağı sert olur. Beşiktaş'ın fiziksel mücadeleye cevap verip puan çıkaracağını düşünüyorum.

Beşiktaş 1-1 Crystal Palace (İç saha)
Palace atletizm ve geçiş oyununda çok tehlikeli. Beşiktaş topa daha fazla sahip olsa bile maçın kilidini açmak kolay olmaz.

Omonia 0-2 Beşiktaş (Deplasman)
Beşiktaş'ın kadro kalitesiyle kazanması gereken maçlardan. Burada hata yapmazsa rahat üç puan gelebilir.

Beşiktaş 2-0 Hapoel Beer-Sheva (İç saha)
Kağıt üzerinde Beşiktaş'ın net favori olduğu karşılaşmalardan biri. Kontrollü bir galibiyet bekliyorum.

Hoffenheim 2-1 Beşiktaş (Deplasman)
Bir başka zor Almanya deplasmanı. Beşiktaş direnç gösterir ama Hoffenheim'ın tempolu oyununda son bölümde problem yaşayabilir.

Tahmini toplam​

3 galibiyet – 2 beraberlik – 3 mağlubiyet = 11 puan

Marsilya dışında bence güzel tahmin. Marsilya'nın maçı vereceğini sanmıyorum.

Kumru'ya kalırsa PSG ile Beşiktaş eşleşir. Kazanan tarafta Alanyaspor olur.
1787921970153.webp

Yapmamalıydım.

bu yapay zekalar futbol içinde yok ya, kadroları bile yanlış sayıyorlar.

en son maçlarda ki kadroları ve yedekleri alıp öyle tahmin et demen lazım

bu yapay zekalar futbol içinde yok ya, kadroları bile yanlış sayıyorlar.

en son maçlarda ki kadroları ve yedekleri alıp öyle tahmin et demen lazım
Evet, Miretti ve Poku'yu hesaba katınca benim yorumum biraz değişiyor. Beşiktaş'ın son resmi maçındaki kadroda henüz ikisi yoktu; Nübel, Murillo, Djalo, Emirhan, Ouattara, Salih, Kartal, Olaitan, Cerny, İlhan ve Vlahovic başlamıştı. Yedeklerde Orkun, Ndidi, Rashica, Semih, Amir ve Agbadou gibi seçenekler vardı. �
Duhuliye +1
Poku'nun çizgiye basan, bire bir oynayabilen kanat profili özellikle Avrupa'da önemli. Miretti ise Orkun'un yanında/alternatifi olarak merkezde pas kalitesini ve oyun bağlantısını artırabilir. �
Duhuliye
Bu yüzden benim yeni tahminim:
BJK – Marsilya: 2-1 → 3 puan. İç saha avantajıyla Beşiktaş'ın kanat hızını kullanabileceği maç.
Union SG – BJK: 1-1 → 1 puan. Fiziksel ve disiplinli rakip, deplasmanda zor.
BJK – Crystal Palace: 2-1 → 3 puan. Poku'nun bire birleri burada çok değerli olabilir.
BJK – Hapoel: 3-0 → 3 puan. Kadro kalitesi belirgin şekilde Beşiktaş lehine.
Celtic – BJK: 1-2 → 3 puan. Celtic'in savunma zaaflarına Poku + Vlahovic kombinasyonu sorun çıkarabilir.
Omonia – BJK: 0-2 → 3 puan. Beşiktaş'ın kazanması gereken maç.
Hoffenheim – BJK: 2-1 → 0 puan. Tempo ve geçiş oyununda Beşiktaş zorlanabilir.
Leverkusen – BJK: 2-1 → 0 puan. Puan ihtimali var ama deplasmanda Leverkusen hâlâ ağır favori.
Benim tahminim: 16 puan.
Asıl dikkat çektiğim şey şu: Poku ve Miretti gerçekten ilk 11 seviyesinde katkı verirse, 10 puanlık takım görüntüsünden 13-16 puanlık takım görüntüsüne çıkıyor Beşiktaş. Özellikle Marsilya, Palace ve Celtic maçlarından 7-9 puan çıkması lig aşamasındaki kaderi belirler.
Kısacası ben şu an Beşiktaş'ın ilk 24'e kalmasını oldukça olası, ilk 8'i ise zor ama imkânsız görmüyorum. Avrupa Ligi kura eşleşmelerinin güncel listesinde de bu rakipler doğrulanıyor. �

Son düzenleme:
Bende Claude'a yaptırdım;
Kura az önce (28 Ağustos, saat 14:00, Monako) çekildi, o yüzden rakipler yeni netleşti — kesin maç tarihleri henüz açıklanmadı (en geç 30 Ağustos'ta belli olacak), ilk maçlar da 16-17 Eylül'de başlayacak. Yani aşağıdaki tahminler, takımların şu anki kadro/teknik direktör/form durumuna göre; 3 haftalık süreçte değişebilir.

Beşiktaş'ın rakipleri: Deplasman → Bayer Leverkusen, Celtic, Omonia, Hoffenheim | İç saha → Marsilya, Union SG, Crystal Palace, Hapoel Beer-Sheva

Bayer Leverkusen (D) — 3-1 Leverkusen
Bundesliga'nın en üst düzey kadrolarından biri, kupada da her zaman ciddi bir güç. Beşiktaş deplasmanda gol bulsa da kalite farkı belirleyici olur.

Marsilya (İç saha) — 1-1
Marsilya, Roberto De Zerbi'nin ayrılmasının ardından Habib Beye'yi teknik direktör olarak atadı ve takım Ligue 1'de zirveden uzaklaşmış, hafta içi hafta dışı istikrarsız bir performans sergiliyor. Kadro kalitesi (Greenwood gibi isimler) yüksek ama takım içi kriz nedeniyle beklenen seviyeyi tutturamıyor; Beşiktaş İstanbul'da puan çıkarabilir.

Union SG (İç saha) — 2-1 Beşiktaş
Belçika liginde iyi organize ama Avrupa'da sürekli üst seviye rakiplerle boy ölçüşecek kadar derin bir kadroya sahip değil; İstanbul'da Beşiktaş favori.

Celtic (D) — 2-1 Celtic
İskoçya'da rakipsiz lider, özellikle kendi sahasında Avrupa'da sert oynayan, yüksek tempolu bir takım; Beşiktaş'ın deplasmanda bu temposuna ayak uydurması zor.

Crystal Palace (İç saha) — 1-1
Premier Lig'in disiplinli, iyi savunma yapan orta-üst sıra takımlarından; İstanbul'da Beşiktaş baskı kursa da net bir üstünlük kurması zor, dengeli bir maç beklenir.

Omonia Nicosia (D) — 2-0 Beşiktaş
Kıbrıs liginin güçlü ama Avrupa kalitesi sınırlı bir temsilcisi; deplasmanda dahi Beşiktaş'ın favori olması gereken bir eşleşme.

Hapoel Beer-Sheva (İç saha) — 3-0 Beşiktaş
İsrail liginde iddialı olsa da kadro derinliği ve bireysel kalite olarak Beşiktaş'ın gerisinde; İstanbul'da rahat bir galibiyet beklenir.

Hoffenheim (D) — 2-2
Bundesliga'da orta sıra, inişli çıkışlı bir takım; net favori değiller ama deplasmanda Beşiktaş'ın da istikrarsızlığı düşünülünce dengeli bir sonuç mantıklı.

Not: Fikstür (hangi hafta kime çıkılacağı) netleşince ve sezon içindeki gerçek form/sakatlık tabloları oturunca bu tahminler değişebilir — istersen tarihler açıklandığında güncel form verileriyle tekrar bakabilirim.