ChatGPT içeriğine izin verelim mi?

• Evet

Oy: 110 30,7%
  • Hayır

Oy: 248 69,3%

• Oy verenlerin toplamı
    358
  • Anket kapandı .
Yapay zeka ile sorulara cevap vermek saçma olur. Zaten herkesin erişebildiği bir şey. Burdaki sorulara cevap vermeden önce gidip ona sorup, sonra kopyalayıp buraya yapıştırırsa ne anlamı kalır ki?

Ben de izin verilmemesi taraftarıyım. Lakin aradaki farkı nasıl anlayacaksınız?

Kendi yazdığım kodu, makaleyi bile ChatGPT'ye ya da diğer yapay zeka tespit araçlarına yükleyip, kimin yazdığını sorunca yapay zeka tarafından yazıldığını belirtiyor.

Birçok akademisyen ve öğrencilerin başı yanacak bu konuda. Tez ya da ödevlerini yapay zekaya yaptırmadıklarını kanıtlamak için yazdıkları sırada saatlerce video çekmeleri gerekecek.

Sebeplerinden biri ise muhtemelen GitHub tarzı kaynaklardan eğitim verisini öğrendiği için. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün ChatGPT ile yazılan bir içerik için rapor geldi. Bu içeriklere izin verelim mi, kaldıralım mı? Sadece anketi doldurmakla kalmayın, görüşlerinizi de belirtin.
REcep hocam ChatGPT her ne kadar büyük nimet olsa da bazen sorun çıkartabiliyor. Mesela ben çeşitli sorunlarımı çözmek için kullanıyorum sistem kurulumunda kod hatasında vesair fakat her zaman doğru bilgiyi vermeyebiliyor.

Eğer ikisi arasında bir çözüm çıkmayacaksa yasaklansın, kodda falan yine neyse de her şeyi sorabiliyoruz bu makineye ve yanlış da cevap verebiliyor.

Ben de izin verilmemesi taraftarıyım. Lakin aradaki farkı nasıl anlayacaksınız?

Kendi yazdığım kodu, makaleyi bile ChatGPT'ye ya da diğer yapay zeka tespit araçlarına yükleyip, kimin yazdığını sorunca yapay zeka tarafından yazıldığını belirtiyor.

Birçok akademisyen ve öğrencilerin başı yanacak bu konuda. Tez ya da ödevlerini yapay zekaya yaptırmadıklarını kanıtlamak için yazdıkları sırada saatlerce video çekmeleri gerekecek.

Sebeplerinden biri ise muhtemelen GitHub tarzı kaynaklardan eğitim verisini öğrendiği için. :(
Eski sevgilimin başı o şekil yanmıştı, el emeği ödev yazmıştı robottan geçememişti.

Yapay zeka kötü bir şey değil ve kullanılmalı fakat direkt copy-paste mantığıyla atılınca bozuluyor. Sallıyorum cevap üye tarafından filtrelense ve üye dediğinin amacını açıklayabilirse çok güzel bir şekilde kullanılır. Ben de günlük hayatta bol bol kullanıyorum bu düldülü de direkt copy-paste yapımı ya da bilgisiz birinin dümdüz sorusuna gelen saçmasapan bir cevap da ortalığı karıştırabilir.

Sosyalde değerli olan şey sorulan sorularda ve verilen cevaplarda insanların deneyimleri, bence izin verilmemeli. İçerik oluşturanlar için bir şey demiyorum, yeni nesil her konuda kolaya kaçmaya meyilli zaten.

Quora'daki gibi yazılanları özetlemek için falan olabilir belki. Başka türlü asla kullanılmamalı. Hiçbiri herhangi bir forumu iyileştirecek kadar kaliteli değil.

Ölçüsü olmalı, böyle gidip te direkt inceleme konusu ya da Full kodu ChatGPT'den alınmaması gerek.