ChatGPT içeriğine izin verelim mi?

• Evet

Oy: 110 30,7%
  • Hayır

Oy: 248 69,3%

• Oy verenlerin toplamı
    358
  • Anket kapandı .
ChatGPT herkesin kullanabileceği bir şey. Eminim konu açabilen birisi onu da becerebilir. Gereksiz mesaj kalabalığı olacağını düşünüyorum. Belki bazı kategorilerde açılabilir. Mesela mizah yapmasını beceremeyen birisi kullanıp burada paylaşabilir.

ChatGPT, kendi sitesindeki kullanımıyla "koddaki hataları bulma vb." işleri iyi yapıyor ama bu durumun Techolay Sosyal'le bir ilişkisi var mı? Bunun foruma katkısının ne olabileceğini sormak istedim.

Kodunda hata olan insanlar hatanın nerede olduğunu sorunca ChatGPT'nin cevapları verilebilir bence.

Buradan bahsediyor hocam. Forum kısmına Techolay Sosyal deniyor. Kısaca Sosyal diyoruz. :D

1 hafta öncesine kadar ben de demiyordum, sizlerden görüp alıştırdım elimi. :)

Hocam mesela kodunda hata olan bir kişi Techolay'da konu açtığında birisi kişinin kodunu ChatGPT'ye atarak düzelttirebilir.

Bu durumda kişinin soruyu Sosyal'de konu açarak sormasının pek bir anlamı kalmamış olur. Sosyal'in tek yararı, ChatGPT'den haberdar olan üye ve soru sahibine ortak bir ortam sağlamış olması olur. Gerçi bu yine kötü bir şey değil de cevaplayanların da tamamen ChatGPT kullanmasını doğru görmem.

Bu durumda kişinin soruyu Sosyal'de konu açarak sormasının pek bir anlamı kalmamış olur. Sosyal'in tek yararı, ChatGPT'den haberdar olan üye ve soru sahibine ortak bir ortam sağlamış olması olur. Gerçi bu yine kötü bir şey değil de cevaplayanların da tamamen ChatGPT kullanmasını doğru görmem.

Cevabı ChatGPT'nin verdiği belirtildiyse zaten bir daha konu açacağını sanmıyorum. Ben yeşil forumda kişinin koduna ChatGPT ile yardım edip bir de bu tür sorularınızı ChatGPT'ye sorabilirsiniz dediğim için ban yemiştim. Bu tarz bir olayın burada da yaşanmasını istemem.