ChatGPT içeriğine izin verelim mi?

• Evet

Oy: 110 30,7%
  • Hayır

Oy: 248 69,3%

• Oy verenlerin toplamı
    358
  • Anket kapandı .
Diyorum abi, makale yazmak da sanat işidir. Prompt'la resim sanatı icra eden zekacıklar, bana göre hala yazı sanatını güzel başaracak duruma erişemedi.

Olacakları söylüyorum. Birisi hiç kullanmadığı bir şeyin incelemesini ChatGPT'ye yazdıracak. Okumadan da buraya kopyala yapıştır yapacak.

Olacakları söylüyorum. Birisi hiç kullanmadığı bir şeyin incelemesini ChatGPT'ye yazdıracak. Okumadan da buraya kopyala yapıştır yapacak.
Kesinlikle, daha forum duyurulmadığı için bence insanların çoğu kaliteli kitleden oluşuyor böyle sorunlar olmuyor henüz ama ileride forum çok fazla büyüdüğünde buna izin verilmesi böyle sorunları arşa çıkaracaktır, emeksiz iş yapmaya çalışacak insan sayısını hafife alıyoruz.

Hayır, bu forum kültürüne tamamen aykırı. Bu hemen her forumda yasaktır. Yönetim kendisi her konuda 1 adet olmak kaydı ile konu ile beraber otomatik bir yorum gönderen GPT Bot yazabilir, bu Quora gibi tartışma forumlarında yapılan bir uygulamadır ve bu bot yorum bile sadece görmek isteyenlerin tıklaması ile görünür, genel görünüme açık değildir. Ancak üyelerin kendinin bot kullanımına izin vermek?

Benim gibi tüm kaynakları araştırdıktan sonra foruma başvuranlar bir de burada GPT yanıtı görürse bir daha adımını atmazlar buraya ki ben de aynısını yapardım.

ChatGPT, Bard ve Bing Chat şu an en bilinien ücretsiz yapay zekalar. Günlük hayatımda hepsini işime yardımcı olacak şekilde, kendi merakımı giderecek şekilde de kullanıyorum. Doğru ve hızlı bilgiye ulaştırdıkları gibi bir o kadar da hızlı bir şekilde yanlış bilgiye ulaştırabiliyorlar.

Çok basit bir örnek olarak bağlaç olan -de/-da yazılışı ile ilgili bir örnek verin. Hangisi doğru diye sorun. Bağlaç olan ayrı yazılır demesine rağmen size tırnak içinde doğru olduğunu söylediği cümlede -de/-da'yı birleşik yazabilir. Dikkatli değilseniz bunu doğru olarak sayıp işinize devam edersiniz. Alın size çok basit bir hata ve hızlıca yayılan yanlış bilgi. Bunun yanı sıra sizin 50-60 adımda yapacağınız hesaplamaları saniyesinde yapabiliyorlar ve %99 oranda doğru çıkıyor. Doğru oldupunu düşündüğünüz bu bilgiyi de bu yapay zeka araçlarından aldıktan sonra eğer kendiniz birkaç dakika ayırıp teyit edebiliyorsanız sonra buraya yazabilirsiniz.

Bu aklıma gelen en basit örnek. Bunun gibi binlerce şeyle karşılaşabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, iş kişide ve paylaşılan mesaj yanlışsa o mesajı raporlayacak kişilerde bitiyor. Bence burdaki yaş grubuna bakılırsa bu düşük bir ihtimalle başarıya ulaşır ama ben sürekli kullandığım araçlar olduğu için bu ankete evet cevabı verdim.

Yapay zekayı forumda her alanda görmek isterim ama göz kapalı şekilde ordan gelen bilgilere inananlar olduğu sürece yanlış bilgi savaşları havada uçuşur.

Bugün ChatGPT ile yazılan bir içerik için rapor geldi. Bu içeriklere izin verelim mi, kaldıralım mı? Sadece anketi doldurmakla kalmayın, görüşlerinizi de belirtin.

Benim raporum galiba :)
Bence verimemeli. Daha geçen gün 2. geçen 1. olur diyordu (düzelttiler ama halen daha eksikleri var).

Bazen konularda az da olsa yapay zekaya soru sorup sonra konuya direkt atanları görüyorum.

Örnek; birisi aklına gelmeyen bir filmi sormuş veya müziği. Sonra bazı kullanıcılar bunu yapay zekaya sorup konuyla alakası olmayan bir sonucu gelip mesaja atıyorlar. Bunun çoğaldığını düşününce tam bir kaos ve yanlış bilgi yuvası olur.

Verilmemesi gerektiğini Technopat'ta defalarca gördük. Programlama kategorisinde o kadar çok kullanıldı ve insanları kanser etti ki en azından sadece orada yasaklandı.

En büyük sebebi konu sahibinin mesajını ChatGPT'ye kopyalayıp onun cevabını en ufak bir değişiklik yapmadan (kendi özgün mesajıymış gibi) yapıştıranlar. İnsanlar konu hakkında bilgisi olmadan bunu yapıyorlar. Aldıkları cevabın doğruluğuna falan bakmadan paylaşıyorlar. %80-90 yanlış bilgiyi paylaşmaktan başka bir şey olmuyor.

Verilmemesi gerektiğini Technopat'ta defalarca gördük. Programlama kategorisinde o kadar çok kullanıldı ve insanları kanser etti ki en azından sadece orada yasaklandı.

En büyük sebebi konu sahibinin mesajını ChatGPT'ye kopyalayıp onun cevabını en ufak bir değişiklik yapmadan (kendi özgün mesajıymış gibi) yapıştıranlar. İnsanlar konu hakkında bilgisi olmadan bunu yapıyorlar. Aldıkları cevabın doğruluğuna falan bakmadan paylaşıyorlar. %80-90 yanlış bilgiyi paylaşmaktan başka bir şey olmuyor.
Hangi kategorilerde kullanılıp kullanılamayacağına dair bir kısıt getirilebilir.