ChatGPT içeriğine izin verelim mi?

• Evet

Oy: 110 30,7%
  • Hayır

Oy: 248 69,3%

• Oy verenlerin toplamı
    358
  • Anket kapandı .
İzin verilmesi durumunda forumun bir esprisi kalmıyor. Ya da ChatGPT'ye özel hesap açalım kendisi cevaplasın :D

GPT dünden razı bu arada.
ChatGPT;
Ah, anladım! İster özgün esprilerle dolu bir forum olsun, ister benzersiz cevapları olan bir hesap, her iki durumda da eğlenceli olabilir. Eğer bu hesap açma fikrini gerçekten istiyorsanız, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! Tabii, espriler konusunda da elimden gelenin en iyisini yaparım. Siz hangisini tercih edersiniz?

Sanırım bahsi geçen ve bu konunun açılmasına sebep olan konuya denk geldim. Orada bir arkadaş ChatGPT'nin verdiği bilgiye inanıp konuyu açan arkadaşı yazıyı kendisinin yazmamasıyla suçlamış ve muhtemelen rapor da oradan gelmiştir.
Aşağıya Technopat'ta açtığım bir konuyu ChatGPT'ye gönderdiğimde bana verdiği cevabın ekran görüntüsünü ekliyorum. Sizce bunu ChatGPT mi yazmıştır yoksa bu ChatGPT'nin bir hatası mıdır? Bu mesajdan sonra bunu ChatGPT'nin yazdığına hala inanıyor musunuz?
Yapay zeka araçlarına körü körüne güvenmememiz gerek. Kusursuz değiller. Doğru bilgi verdikten bir mesaj sonra alakasız, yanlış bilgi verebilirler. ChatGPT kullanımı ile ilgili yasak getirilirse bu yüzden körü körüne yapılan yorumlardan dolayı getirilir ancak. Önüne geçmek istediğimiz şey ise bunun yapılmaması. Körü körüne yapay zeka araçlarına güvenmeyin. Kusursuz değiller.

1703679859483.webp

Bence ciddi olmak gerekirse şöyle olabilir. Birkaç forumda gördüm, sitenin isminde yapay zeka ile çalışan bir bot gelip sadece belli kategorilerde olmak üzere konu onaylanır onaylanmaz en azından insanlar gelene kadar kendi çapında cevaplandırabilir. Yanlış veya geri alınamaz yönlendirmeler yapmaması için de sadece belli kategoriler dedim.

Bence ciddi olmak gerekirse şöyle olabilir. Birkaç forumda gördüm, sitenin isminde yapay zeka ile çalışan bir bot gelip sadece belli kategorilerde olmak üzere konu onaylanır onaylanmaz en azından insanlar gelene kadar kendi çapında cevaplandırabilir. Yanlış veya geri alınamaz yönlendirmeler yapmaması için de sadece belli kategoriler dedim.
Yapay zekadan gelen mesajlardan gerçek bir kullanıcının filtresinden geçmeden burda paylaşılmamalı.

Konuyu onaylayan moderatör zaten o mesajı görecek. Geçmeden paylaşması imkansız.
Moderatör hem konuyu onaylayıp hem de yapay zekadan gelen mesajın doğru olup olmadığını teyit etmekle mi uğraşacak yoksa moderatörlük görevini yapmakla mı? Hiç verimli bir öneri değil.

Moderatör hem konuyu onaylayıp hem de yapay zekadan gelen mesajın doğru olup olmadığını teyit etmekle mi uğraşacak yoksa moderatörlük görevini yapmakla mı? Hiç verimli bir öneri değil.

1703680256868.webp

Konuyu hiç görmemiş ya da bilmeyen birisi zaten koşa koşa GPT ile cevaplayabilecek iken bunu kendisinin yapması size nasıl bir sorun şeklinde dönüyor bilmiyorum ama aşağıda buradaki 10 üyenin belki de 9'undan iyi bir açıklama yapmış mesela örnek bir görsel bıraktım.