Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sorum başlıktaki gibi. OpenAI'ın yeni çıkarttığı O1 modeli sizce nasıl? Ben daha kullanmadım ancak bence süper olmuş. Artık ChatGPT fotoğrafları tam olarak algılayabiliyor. Sizce nasıl olmuş?
Mantıksal analiz yapma konusunda daha iyi, yorumlamaları daha yüksek doğrulukla ve insana yakın şekilde yapıyor. Şu haliyle bile insanların muhtemelen %90'ından daha iyi analiz yapıyordur. Yalnız cevap verme süresi bazen çok uzun olabiliyor. 4o modeli bütün yazılı verileri ona düzgün şekilde verdiğinizde kısıtlı analiz yapma ve sonuç çıkarma kabiliyetine sahipti. 4o versiyonunun istenilen cevapları verebilmesi için daha detaylı bilgilendirilmesi gerekirken o1 versiyonu genellikle çok daha az yönlendirmeyle, daha az hatta hiç detay vermeden bile istenen şeyleri yapabiliyor.
Şöyle bir örnek vereyim: Görseldeki evle, coğrafyayla, bitki örtüsüyle ilgili hiçbir bilgi vermedim. o1 versiyonunda kendisi bunları çözümleyerek önerilerde bulundu.
4o modelinin verdiği cevap ise aynı talepte şöyle: