Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Verilerin depolanıyor ve her ne kadar inkâr etseler de modellerinde eğitilmek üzere kullanılıyor. Bundan kaçış yok.
Üçüncü kişiler tarafından erişilmesi yalnızca iki durumda olur:
1. Sohbetini "dışa aktar" özelliği ile aktarmayı seçersen sana harici bir bağlantı oluşturulduğunu görürsün. Bu bağlantılar bir ara arama motorları tarafından indexleniyordu ama onu kapattılar. Şu an, birine sohbet linkini paylaşmadığın sürece okunamaz. Sen, dışa aktarmadığın sürece de sorun yok.
2. Sistemlerde sıfır gün açığı bulunursa veritabanındaki bilgiler sızdırılabilir ama bunu senin önlemen mümkün değil, keza sıfır gün açıklarını hiçbir kimse önleyemez, açık edilmediği sürece.
Senin yapabileceğin, önemli verilerini dil modeliyle paylaşmaktan kaçınmak olur. Ha bir de yeterli bütçe ve donanımın varsa self-host yapabilirsin.
Üçüncü kişiler tarafından erişilmesi yalnızca iki durumda olur:
1. Sohbetini "dışa aktar" özelliği ile aktarmayı seçersen sana harici bir bağlantı oluşturulduğunu görürsün. Bu bağlantılar bir ara arama motorları tarafından indexleniyordu ama onu kapattılar. Şu an, birine sohbet linkini paylaşmadığın sürece okunamaz. Sen, dışa aktarmadığın sürece de sorun yok.
2. Sistemlerde sıfır gün açığı bulunursa veritabanındaki bilgiler sızdırılabilir ama bunu senin önlemen mümkün değil, keza sıfır gün açıklarını hiçbir kimse önleyemez, açık edilmediği sürece.
Senin yapabileceğin, önemli verilerini dil modeliyle paylaşmaktan kaçınmak olur. Ha bir de yeterli bütçe ve donanımın varsa self-host yapabilirsin.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Bir şey sanal ortamdaysa ve internete bağlı ise, o şey hacklenmeye çok müsaittir. Elbette verilerimiz depolanıyor ve bu yüzden yapay zeka ile her şeyinizi paylaşmayın uyarıları sürekli yapılıyor. İfşalama konusunda bir şey görmedim fakat bu verilerimizin bir gün çalınmayacağı anlamına gelmiyor.
dark_1234
Deneyimli
Bir şey sanal ortamdaysa ve internete bağlı ise, o şey hacklenmeye çok müsaittir. Elbette verilerimiz depolanıyor ve bu yüzden yapay zeka ile her şeyinizi paylaşmayın uyarıları sürekli yapılıyor. İfşalama konusunda bir şey görmedim fakat bu verilerimizin bir gün çalınmayacağı anlamına gelmiyor.
Hocam vallahi ben çoğu şeyimi paylaştım peki şimdi ne yapacağım? Bazı sohbetleri sildim ama.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Google aramalarında bir ara sohbetlere ulaşılıyordu. Şu an böyle mi bilmiyorum. Sohbetleri saklıyorlar zaten.
Veri paylaşması ise sohbetlerde yasadışı ve şüpheli bir durum olursa bunu gerekli görülürse kullanıcı hangi ülkedeyse o ülkeye bildiriyor. Yani evet verileri paylaşıyor ve sohbetler yedekleniyor.
Veri paylaşması ise sohbetlerde yasadışı ve şüpheli bir durum olursa bunu gerekli görülürse kullanıcı hangi ülkedeyse o ülkeye bildiriyor. Yani evet verileri paylaşıyor ve sohbetler yedekleniyor.
Evet, bunlar doğru. ChatGPT dava sonucu olması lazım; belirli bir süre bütün konuşmaları silmemesi lazımdı. Hangi dava, hatırlamıyorum. İkinci olay ise ChatGPT uygulamasındaki bir özellikte Google arama sonucu indekslemesi açık olduğu için sohbetler öyle internete düşmüştü.Merhaba ChatGPT verilerimizi paylaşıyor mu? Ya da sohbetleri bir yerde tutuyor mu? YouTube'da geçen duydum o yüzden soruyorum.
Hatta Google aramalarda bile sohbetler ifşalanbiliyormuş eskiden bu da doğru mu?
Elma ısıran
Üstün
Evet, OpenAI tarafından açıklandı bu. Konuştuklarınıza dikkat edin diye.
- Makaleler
- 6
Çok hassas bilgilerinizi vermenizi önermem. İlla oradan bir şekilde çıkıp başka yerlere gidiyordur.
JackRoswell
Uzman
Oncelikle evet veriler saklaniyor ve paylasiliyor hatta yanlış hatirlamiyorsam polise bildirdigi mevzular falan patlamisti galiba benim diger yorumumda aşırı detayli verileri vermediginiz surece korkmaniza gerek yok gidip de kendinizi aşırı riskli duruma dusurmeyin zaten oyle yapinda korkmayada gerek kalmayacak eninde sonunda veriler toplaniyor ve paylasiliyor cunku.
Ücretsiz, internete açık ve multi milyonluk bir şirket tarafından işletiliyor. Cevap çok açık; Evet. Verileriniz paylaşılmadan sohbet yapay zekası kullanmak isterseniz tek seçenek self host. Bakınız Umbrel Os ile Llama GPT.