EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Gemini açık ara en iyisi sadece komutları doğru vermeniz gerekiyor.
Gemini 2.5 Pro'nun onde oldugu tek konu muhakeme yetenegi onda da ufak bir farkla onde. Ote yandan ozellilkle matematiksel hesaplamalar, finans ve kodlama konularinda GPT 5 cok daha iyi sonuc veriyor. Bunu da ben demiyorum bu arada Claude, Sonnet 4.5'u tanitirken yaptigi benchmark karsilastirmasinda yer verdi. Gemini'nin bence bariz olarak onde oldugu tek konu GPT gibi kati sinirlar icerisinde kalmamasi. Tabi Gemini 2.5 Pro cikali epey oldu. 3.0 versiyonu gelirse muhtemelen 10 parametrenin 9'unda GPT 5'i gecer gibi.
Kodlama konusunda ChatGPT de Gemini da çok tırt bence. ML ile uğraşırken tek bir eğitim kodu için 6 saat uğraştırdı beni ve sonunda beceremedi de. O gün Claude'yi buldum bir daha diğer ikisinin yüzüne bakmadım.
Kodlama ve agent konularinda Claude cok iyidir ama aslinda OpenAI, Codex ile daha dogru sonuclar veriyor sadece Claude Code'a gore daha yavas calisiyor.
O gün Claude'yi buldum bir daha diğer ikisinin yüzüne bakmadım.
İnceledim. ChatGPT çok net 3 tane hata yapmış. Senin çalışmanda Gemini daha temiz sonuç vermiş, ChatGPT ise çok kesin dile getirdiği bazı bilgilerde hatalar yapmış. Oyundaki lore hakimiyetime göre yorum yapıyorum, yapay zeka değil alın teri.