Chevrolet Aveo 1.3D LTZ alınır mı?

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Ailecek ilk arabamız olarak Chevrolet Aveo 1.3D LTZ düşünmekteyiz. Fiyatları piyasada gayet uygun ve daha pahalı olan seleflerinden çok daha iyi bir durumda. Ancak piyasası nasıldır? Yani iyi bir araç olduğunu biliyorum ama satarken bize sizce sorun çıkarır mı? Almak mantıklı olur mu yoksa alternatif modellere mi bakmalıyız? Bu aracın fiyatında daha donanımlı, daha güvenilir bir araç olduğunu sanmıyorum. Bir de kullanan varsa deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Direkt ilan da paylaşayım; Sedan değil, HB versiyonunu istiyorum. Sedan modeli biraz daha çirkin gözüküyor.

AVEO

1.2 var bende. 2017'de almıştım, sanayi yüzü görmedi hiç bakımları hariç. Servisi Opel bakıyor diye biliyorum satarken biraz bekletebilir ama gider her türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım 400-600 civarına alınabilecek en dolu en mantıklı araba bu. Yani Bu fiyata bulabileceğim ''fiat ve renault'' modellerinden hem donanım hem de güvenlik bakımından açık ara en iyi tercih bu. Tek dezavantajı işte piyasası sanırım. Bizi minimum 3 sene götürsün yeter.

1.2 var bende. 2017'de almıştım, sanayi yüzü görmedi hiç bakımları hariç. Servisi Opel bakıyor diye biliyorum satarken biraz bekletebilir ama gider her türlü.
Aktif olarak kullandığınız araç mıdır? Yoksa başka bir araç mı kullanıyorsunuz aktif olarak. Eksilerini ve artılarını acaba yazabilir misiniz

Beklentileri yüksek tutmayarak alınabilir, A noktasından B noktasına da gayet güzel iş yapar. Birçok konuda rakiplerinden geri kalan bir otomobil olsa da satarken elinizde kalmaz ancak diğer çeyrek altın rakipleri kadar hızlı gitmez maalesef. Piyasada çok tutulmadığı için fiyatları düşük ama mesela 1.4 olanlar da iyidir ve onların fiyatları 600 bin TL civarlarını görebiliyor. 1.2 motorlar da basittir, baş ağrıtmaz. Sizin baktığınız zaten bilinen bir motor ve senede ortalama 17 bin kilometre yapmış, bu da normal denilebilir. Şehir içi ağırlıklı kullanacaksanız, yüksek performans beklentiniz yoksa ve az kilometre yapacaksanız benzinli modeller fiyatlar hariç daha mantıklı.

Aktif olarak kullandığınız araç mıdır? Yoksa başka bir araç mı kullanıyorsunuz aktif olarak. Eksilerini ve artılarını acaba yazabilir misiniz?

Halen kullanıyorum hocam. 40 binde almıştım 110 binde şu an. Garaj arabasıydı ağırlıklı olarak. Şehir içinde yakıt cimrisi bir araç, uzun yolda yakabilir, 1.3'lerde de öyledir bence. Dizel galiba 1.3D LTZ'ler. Ben dizel kullanmayı sevmiyorum tek eksisi o olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne konuda rakiplerinden geridedir hocam? Ben tam tersi olarak düşünüyorum. Aynı fiyat bandında bu araçtan daha iyi olan bir model bulamadım. Neden böyle düşündüğünüzü açıklayabilir misiniz acaba.

Siz memnunsanız güzel. Valla ilk arabamız olacak bakalım. Şehir içinde de çok aşırı olmamak kaydıyla kullanacağız. Her sene 1 kere de uzun yol yapılır muhtemelen. 1.3D LTZ düşünüyorum.

Piyasa takıntınız yoksa al geç. Bu paraya satılan Clio, i20'den bu kadar hayır gelmez
Bu paraya aynen clio i20 falan zor. Olsa da sorunsuz mudur bilemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…