Onlar değil, Aygıt Yöneticisi, ses aygıtları kısmının görselini paylaşır mısın?
buyur hocam.

BIOS ile alakalı bir durum da olabilir. @20424 dediği gibi aygıt yöneticisinde gözüküyor mu? Yoksa BIOS sürümü düşürmek gerekebilir belki.

Sanırım hocam. Hiçbir şekilde Realtek yöneticisi önüme çıkmıyor, arama kısmındanda giremiyorum. "Realtek Audio Control"da indirilemiyor. Hata alıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (156).webp
    Ekran Görüntüsü (156).webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 69
Realtek ses yongası yok, donanım olarak görünmeyince sürücü bir işe yaramaz, ses yongası arızalı olabilir bunu tamirat yaptırdığınız yere danışmanız lazım.

Eğer BIOS ile alakalı ise eski sürümü yüklesem sorun yaratır mı? Sonu AC ile bitenlerde çalışıyormuş sanırım. Ama tekrar tamirciye gitmek zorunda kalırsam diye korkuyorum.
Bana verilen servis formunda yapılan işlemler bunlar.
BIOS arızası- chipset değiştirildi. BIOS yeniden güncel programlandı. RAM DIMM slot ve ekran kartı slotları oksitlenemeleri giderildi.

Realtek ses yongası yok, donanım olarak görünmeyince sürücü bir işe yaramaz, ses yongası arızalı olabilir bunu tamirat yaptırdığınız yere danışmanız lazım.

En son ben 2022 sürümünü yüklemiştim. Servisde son sürüm yaptık dedi 2025 yüklemişler, ondan olabilir mi?

Yani 2 gün önce bir sorun yoktu hoparlör çalışıyordu. Dün sistem açılıp kapanmaya kendini tekrarlamaya başladı ondan dolayı tamirciye verdim bu işlemleri yaptı.

Şu an 7D48VAL1(beta version) sürümünde ise BIOS bir önceki sürüm olan "7D48vak" deneyebilirsin. Ya da tamir yapan yere sorabilirsin belki onlar getirin bakalım da diyebilirler.

Şu an 7D48VAL1(beta version) sürümünde ise BIOS bir önceki sürüm olan "7D48vak" deneyebilirsin. Ya da tamir yapan yere sorabilirsin belki onlar getirin bakalım da diyebilirler.

CMD'den baktım "7D48vak" sürümü yüklü şu an. Servis uzak olduğu için götürüp getirmek zor oluyor. Eski sürümlerden birini yüklemeyi düşünüyorum ama hangisinde çalışır onu bilemedim.