Onu BIOS'da kapatın kaydedip çıkın, Windows'a geçin, aygıt yöneticisinde yukarıdan gizli aygıtları göster deyin.

Realtek'i bulup aygıtı kaldır deyin, soluk rankte olur, sürücüleri sil seçeneği çıkarsa onu da işaretleyin.

Tekrar BIOS'a girip ses yongasını aktif edin kaydedin, aygıt yöneticisine gelecek mi kontrol edin.

Onu BIOS'da kapatın kaydedip çıkın, Windows'a geçin, aygıt yöneticisinde yukarıdan gizli aygıtları göster deyin.

Realtek'i bulup aygıtı kaldır deyin, soluk rankte olur, sürücüleri sil seçeneği çıkarsa onu da işaretleyin.

Tekrar BIOS'a girip ses yongasını aktif edin kaydedin, aygıt yöneticisine gelecek mi kontrol edin.

Hocam Realtek ile alakalı bir şey çıkmıyor ya.

Monitörün hoparlörünü kladırmam. Nova 5 de kalır. Onun dışındakileri kaldırabilirim garanti olsun hepsi gitsin başka ses ile alakalı hiçbir şey kullanmıyorum zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (159).webp
    Ekran Görüntüsü (159).webp
    82 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Format attınızmı siz bu sisteme? Daha öncede yokmuş Realtek.

Hocam vardı ama isim olarak Realtek yazmıyordu hoparlörde. Tam olarak ne yazıyordu hatırlamıyorum.
Hayır atmadım.
Bundan önce ki sürümde SSD değiştiğim için komple format atmıştım. Ve Realtek indirmeme gerek kalmamıştı daha öncesinde vardı ama.

Yapacak bir şey kalmadı hocam. Veda etme zamanı gelmiş demek ki. 5 6 yaşımdan beri beni yalnız bırakmayan beni üzmeyen hoparlörüm Philips spa1300'ümü rafa kaldırmanın vakti gelmiş. Fotoğrafınıda şöyle bıraktım. Sizlerden ricam bir rahmet okuyun. Son ana kadar yardımcı olan herkese de teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• a639f5e20731e06d5e9624a3522c32f0.webp
    a639f5e20731e06d5e9624a3522c32f0.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 42