Yanlış. CHP kapatılınca onun mirasından HP ve SODEP kuruluyor, sonra bu ikisi birleşip SHP'yi oluşturuyor. 1992 yılında SHP adını değiştirmiyor, CHP yeniden kuruluyor. SHP ise 1995 yılında kendisini feshedip CHP'ye katılıyor.
CHP, 1923'deki CHF'nin devamıdır. 1980'de kapatılmış olabilir ancak 1992'de yeniden açıldı. Hukuken ve siyaseten aynı partidir. Ayrıca Atatürk'ün getirdiği ilke ve inkılapları görmezden gelenler var diye, partinin zihniyetinin değiştiğini belirtmek ne kadar doğru bilemedim.
CHP, 1923'deki CHF'nin devamıdır. 1980'de kapatılmış olabilir ancak 1992'de yeniden açıldı. Hukuken ve siyaseten aynı partidir. Ayrıca Atatürk'ün getirdiği ilke ve inkılapları görmezden gelenler var diye, partinin zihniyetinin değiştiğini belirtmek ne kadar doğru bilemedim.
CHP, 1923'teki Chf'nin deva mıdır? 1980'de kapatılmış olabilir ancak 1992'de yeniden açıldı. Hukuken ve siyaseten aynı partidir. Ayrıca Atatürk'ün getirdiği ilke ve inkılapları görmezden gelenler var diye, partinin zihniyetinin değiştiğini belirtmek ne kadar doğru bilemedim.