Detaylar
Kim cevapladı?Agresif siyaset nasıl oluyor dostum onu da anlatır mısın? Mesela Saraçhane'de toplanan gençler Taksim'e yürümek istediklerinde yalnız bırakıldılar. Daha sonra CHP yönetimi gözaltına alınan gençlere hukuk desteği sağlamayı bile beceremedi. Mesela bu agresif siyasete girer mi? Veya 'Harika bir planım var' deyip iktidara kırmızı kart çıkarmak mı agresif siyaset? Oyun Yasası konusunda yedikleri haltı burada konuşmak bile istemiyorum.Kemal KILIÇDAROĞLU merkez siyaseti yapıyor. Yani oturduğu yerden memur kafası siyaset. Tek yaptığı Fait ÖZTRAK'ın o sıkıcı ve boş açıklamarıyla günü geçirmek. Özgür ÖZEL'in yaptığı siyaset ise daha agresif. Düzenli siyaset takip ediyorsanız zaten bunu bilirsiniz ben neredeyse her konuşmayı dinliyorum 2017 seçimlerinden bu yana sıkı sıkıya takip ediyorum siyaseti. Sadece bu bile "dağlar kadar" sebebe örnek olacak vaziyette.
İşgal edilmiş CHP'den kastığınızı biraz daha açar mısınız? CHP Amerikan Mandası mı olmuş? Yoksa Özgür ÖZEL yönetiminden mi bahsediyorsunuz? Ayrıca ekonomiyi sadece bir örnek olarak verdim burada halkın ve milletin son sözü önemli ve gelip bana "herkes KK'yi istiyor" demeyin lütfen. KK'yi isteyen kimse yok. AKP Kuklası birisinin CHP yönetiminde işi ne? Kuzey Kore mi burası?
Bir partiyi kapatmaktan bahsediyorsunuz. Halkın yarısına yakınını temsil eden bir partiyi. Garip bir düşünce yapısı.
Saraçhane'de bende vardım dostum benim. Polisler sürekli birilerini köşeye çekiyordu. Taksim'e yürüsek o gençlerin tamamı dayak yiyecek veya sorguya atılıp çoğunun memuriyet hayatı yok olacaktı. Büyük ihtimalle bir yürüyüşe veya eyleme bile katılmadın, bilmediğin konular hakkında atıp tutuyorsun.Agresif siyaset nasıl oluyor dostum onu da anlatır mısın? Mesela Saraçhane'de toplanan gençler Taksim'e yürümek istediklerinde yalnız bırakıldılar. Daha sonra CHP yönetimi gözaltına alınan gençlere hukuk desteği sağlamayı bile beceremedi. Mesela bu agresif siyasete girer mi? Veya harika bir planım var diyip iktidara kırmızı kart çıkarmak mı agresif siyaset? Oyun yasası konusunda yedikleri haltı burada konuşmak bile istemiyorum.
Ayrıca CHP yönetimi gayette hukuk desteği sağladı. Sadece benim çevremden 2 kişi vardı gözaltına alınan ve avukat desteği sundular. Bende Twitter ve Whatsapp aracılığıyla çoğu kişiye yardımcı oldum bizzat.
Diğer sorunuza gelirsek; evet, agresif siyasete girer. Kırmızı kart çıkarttığı zaman neyle halkı sokağa dökecekti onu sorabilir miyim? Sence halka "ekonomi kötü gelin sokağa" dese kimler çıkacaktı? Bir kırmızı çizgi düşün, iktidarın o çizgiyi geçmesi gerekiyor. Tansiyon yüksekte olmazsa sokağa kimseyi toplayamazsın. Oyun yasası konusunda haklısın.
gustavo
Üstün
CHP'nin neredeyse 1 yıldır süregelen bir "mutlak butlan" davası vardı. Davanın kısaca özeti; özgür özel'in bazı delegelere rüşvet verip parti başkanı olduğu ve asıl başkan olması gereken kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğiyle ilgili lütfü savaş (eski hatay belediye başkanı)'ın açtığı dava kabul gördü ve mutlak butlan kararı çıktı.
Yani mevcut özgür özel yönetiminin aldığı tüm kararlar iptal edildi-geçersiz sayıldı ve partinin eski yönetimle devam etmesi kararlaştırıldı.
Tweetin içinde mevcut mahkeme kararının yazısı/belgesi mevcut.
Siyaset iyice bir tiyatroya döndü, aslında tepede tüm siyaseti birisi yönetiyor.(bu tiyatroyu izlemesi çok zevkli)
LA Knight
Üstün
Kürt aşağı yukarıcı Özgür gitti gelen yine Kürt aşağı yukarıcı. Tek fark Kılıçdar Türklük'den de nefret ediyor.
Böyle partinin de 100 yıl önce Atatürk'ün yapacağı sisteme de tüküreyim. Babacım demokrasi, laiklik getiriyorsan kendine biraz bak ya biraz. 100 yıl önce kurguladığı şeye 10-20 yıl daha ömrü yetmediği için neler görüyoruz.
Böyle partinin de 100 yıl önce Atatürk'ün yapacağı sisteme de tüküreyim. Babacım demokrasi, laiklik getiriyorsan kendine biraz bak ya biraz. 100 yıl önce kurguladığı şeye 10-20 yıl daha ömrü yetmediği için neler görüyoruz.
Partinin işi halkı sokağa dökmek değil, sandıkta üstünlüğü sağlamak. Ben sokağa çıkıp iktidarı devireceksem CHP'nin işi ne o zaman?Diğer sorunuza gelirsek; evet, agresif siyasete girer. Kırmızı kart çıkarttığı zaman neyle halkı sokağa dökecekti onu sorabilir miyim? Sence halka "ekonomi kötü gelin sokağa" dese kimler çıkacaktı? Bir kırmızı çizgi düşün, iktidarın o çizgiyi geçmesi gerekiyor. Tansiyon yüksekte olmazsa sokağa kimseyi toplayamazsın. Oyun yasası konusunda haklısın.
Kırmızı çizgi olayını da anlamadım. Acaba bu çizginin geçilmesi için daha neler olması gerekiyor?
@LA Knight
Atatürk'ün yaptığı hiçbir hata yoktu çoklu partiye geçmek büyük bir hataydı.
Atatürk'ün yaptığı hiçbir hata yoktu çoklu partiye geçmek büyük bir hataydı.
Kürt aşağı yukarıcı Özgür gitti gelen yine Kürt aşağı yukarıcı. Tek fark Kılıçdar Türklük'den de nefret ediyor.
Haklısınız.