Ömer_Yeter
Yetkin
Türkiye Cumhuriyeti'nden 50 gün daha yaşlı olan ve aynı zamanda kurucu parti olan CHP, bugün 102. yaş gününü kutluyor!
Bu bilgiyi bilmiyordum.Atatürk zamanında Cumhuriyet Halk Fırkası (CHF) vardı. Atatürk, bunu parti olarak değil, devleti yönetme organı olarak kullanmıştır.
CHP'nin parti oluşu Ecevit ile başlamıştır.
1980 darbesinde CHP kapatılmıştır.
Sonrasında SHP isim değiştirerek CHP ismini almıştır. O günün SHP'si bugünün CHP'sidir.
Dolayısıyla CHP, 100 yıllık bir parti değildir.
Günümüz CHP'sinin Atatürk ilke ve inkılaplarıyla alakası yoktur.
Türkiye Cumhuriyeti'nden 50 gün daha yaşlı olan ve aynı zamanda kurucu parti olan CHP, bugün 102. yaş gününü kutluyor!
Doğru.Atatürk zamanında Cumhuriyet Halk Fıkrası (CHF) vardı. Atatürk, bunu parti olarak değil, devleti yönetme organı olarak kullanmıştır.
Doğru.
Yanlış. CHP kapatılınca onun mirasından HP ve SODEP kuruluyor, sonra bu ikisi birleşip SHP'yi oluşturuyor. 1992 yılında SHP adını değiştirmiyor, CHP yeniden kuruluyor. SHP ise 1995 yılında kendisini feshedip CHP'ye katılıyor.Sonrasinda SHP isim degistirerek CHP ismini almistir. O gunun SHP'si bugunun CHP'sidir.
CHP, 1923'deki CHF'nin devamıdır. 1980'de kapatılmış olabilir ancak 1992'de yeniden açıldı. Hukuken ve siyaseten aynı partidir. Ayrıca Atatürk'ün getirdiği ilke ve inkılapları görmezden gelenler var diye, partinin zihniyetinin değiştiğini belirtmek ne kadar doğru bilemedim.Atatürk zamanında Cumhuriyet Halk Fırkası (CHF) vardı. Atatürk, bunu parti olarak değil, devleti yönetme organı olarak kullanmıştır.
CHP'nin parti oluşu Ecevit ile başlamıştır.
1980 darbesinde CHP kapatılmıştır.
Sonrasında SHP isim değiştirerek CHP ismini almıştır. O günün SHP'si bugünün CHP'sidir.
Dolayısıyla CHP, 100 yıllık bir parti değildir.
Günümüz CHP'sinin Atatürk ilke ve inkılaplarıyla alakası yoktur.
Demek ki degilmis yani.CHP, 1923'deki CHF'nin devamıdır. 1980'de kapatılmış olabilir ancak 1992'de yeniden açıldı. Hukuken ve siyaseten aynı partidir. Ayrıca Atatürk'ün getirdiği ilke ve inkılapları görmezden gelenler var diye, partinin zihniyetinin değiştiğini belirtmek ne kadar doğru bilemedim.
CHP, 10 Aralıkçılar, KK'ciler ve dersim tayfayla dolu. Atatürk ilke ve inkılapları kağıt üstünde var.CHP, 1923'teki Chf'nin deva mıdır? 1980'de kapatılmış olabilir ancak 1992'de yeniden açıldı. Hukuken ve siyaseten aynı partidir. Ayrıca Atatürk'ün getirdiği ilke ve inkılapları görmezden gelenler var diye, partinin zihniyetinin değiştiğini belirtmek ne kadar doğru bilemedim.