Birbirinin laciverti, ikisinden de bir halt olmaz ki bu saatten sonra 15 senedir burada yaşayıp, vatandaşlık almışları göndermekte gerçek dışı olmaya başladı. Yani affedersiniz ama yedik kazığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatandaşlıklarını geri çekip memleketlerine şutlamak zor değil aslında. Bunu kim yapacak, asıl soru.
Vatandaşlığı olmayan, milyonlarca kayıtsız kaçağı da hesaba katalım. Hani birini öldürseler olay yeri inceleme de kimin yaptığını bulamaz, adamların kayıtları yok sonuçta.

Düşünceleriniz nedir? Bugün birkaç kişiyle bir tartışma yaptık. İmamoğlu ve benzeri isimlerin mültecileri göndermeyeceklerini, hatta onları savunduklarını söylediler. Bu arada, bu kişiler ak partili değil. Neyse, o konuları geçelim. Ben bazı illerde suriyelilere yapılan su zamlarından bahsettim ama ikna olmadılar. Zafer partisi gibi dik bir duruş göstermediklerini ve net bir cevaplarının olmadığını söylediler. Ne düşünüyorsunuz?

Gitmezler. İnsanlardan oy alabilmek için herkesin ağzına göre farklı vaatler veriyorlar. Köprüyü geçince muhtemelen "lvbel C5 ne, ne ne, ne... Diyecekler. Ama şöyle olabilir. Hepsi değil de, ülkeye faydası olmayıp, boşuna kaynak tüketen kesimi gönderirler. Zaten bu kesim gitmek zorunda. Bu devirde kimse kimseye yardım edemez artık. O işi unutsunlar. Hele AKP çok sever böyle popülist söylemleri. Sanki kendi cebinden çıkıyor parası. Kısaca göndermezler. İç savaşın düğmesine basarlar. Direnen mültecilere karşı öfkesi taşmış Türk milleti sert çıkacaktır. Böylelikle ortalık karışacaktır. Bu dediğim kesimi gece uykularında uyutup zorla uçaklara bindirip göndermek. En mantıklı yol bu.

Zannetmiyorum. Her seferinde AB'ye girmek istediğini belirten bir genel başkan olduğu sürece zor. Genel başkanı geçtim, mültecileri tutmamız için AKP'ye para veren AB'ye karşıt tek kişi olduğunu dahi düşünmüyorum CHP'de.

Gitmez özgür özelin açıklamaları var kılıçdar gibi bakıyor bu konuya. Ayrıca iktidar değişince her şeyin düzeleceğini kimse söyleyemez şöyle bir şeyde var o kadar çok torpil hak etmemiş emeğiyle kazanamamış insan var ki eğitimde hukukta emniyette çoğu alan çok bozuldu mültecilerden ziyade öncelikle bu alanları boşaltıp gerçekten hak eden insanları yerine koymak gerek her işi ehline vermezsek mülteci de gitmez ve sistemi doğru şekilde tasarlayamazsak gelen gideni aratabilir. Belki ileride değişebilir ama pek zannetmiyorum geçmiş tarihe bakarsak yaşlanmadan chp'yi bırakmıyorlar umarım farklı bir senaryo yaşarız ve bu hepimiz için en iyisi olur.

CHP'nin mültecilere karşı net bir duruşu yok maalesef ve Ümit Özdağ dışındaki hiçbir ismin, mültecilere karşı net bir duruşunun olduğunu görmedim.

CHP iktidar olursa mültecilerin gitmeyeceğini düşünüyorum.

CHP'nin 2016 yılında hazırladığı "Sınırlar Arasında - İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına" başlıklı entegrason raporunda, "ilk aşamada misafir olarak kabul edilen ama daha sonra geçici koruma statüsü verilen Suriyeli mültecilerin büyük bir kısmının ülkemizde kalıcı olduklarını kabul edilmelidir." ifadesi yer almakta. Bunu görünce CHP'nin mülteci politikasındaki samimiyetsizliğini anlıyorsunuz zaten.

1723687137807.webp

"Rapor 2016'dan kalma ama?" diyebilirsiniz; fakat 2016 ve 2024 CHP'si arasında zihniyet açısından bir değişiklik şahsen göremiyorum.

Son düzenleme: