Makaleler
65
Yer
Ankara
Özgür Özel yeni parti kuracağını açıkladıktan sonra 24 saatte 320 binden fazla üye CHP'den istifa etti. Henüz açıklanmış resmi bir veri yok.

Özgür Özel yeni parti kuracağını açıkladıktan sonra 24 saatte 320 binden fazla üye CHP'den istifa etti. Henüz açıklanmış resmi bir veri yok.

Oyları bölüyorlar.

Üye olayı falan boş iş. AKP’nin 10 milyonu aşkın üye sayısı vardı sanırsam. Son 2 seçimde de çok büyük hayal kırıklıkları yaşadığımızdan, onca felakete rağmen sonucun değişmediğinden 1 parti ile de değişeceğini sanmıyorum. Artık siyasetin belinin doğrulamayacağı çok belli, en iyisi herkes kendini kurtarmaya bakmalı. Yıllarca eleştirdiğimiz ama desteklemek zorunda kaldığımız herif, tek günde muhalefeti 2'ye böldü, parçalara ayırdı. Artık kendimiz ve ailemizden başka bir şeyi düşünmek yersiz. Bu ülkede hukuk ve siyaset bitmiştir.

Şaşırtıcı değil.

Yukarıda da denildiği gibi Muhalefet parçalara bölündü, artık eskisi gibi yüksek oy oranları yakalanacağını sanmıyorum.

Maalesef aynı hataya Milliyetçi ideolojiye sahip partiler de düştü. Milliyetçilik'i sadece İyi Parti'nin sembolize etmesi gerekirken daha sonra Zafer Partisi ortaya çıkarak yine oyların bölünmesine sebep olmuştu.

Fark ettiyseniz Ak Parti cephesinde böyle bir durum söz konusu değil, yıllar yılı tek blok olmayı başarabildiler - sağlayabildiler.

İlginç...

Şaşırtıcı değil.

Yukarıda da denildiği gibi Muhalefet parçalara bölündü, artık eskisi gibi yüksek oy oranları yakalanacağını sanmıyorum.

Maalesef aynı hataya Milliyetçi ideolojiye sahip partiler de düştü. Milliyetçilik'i sadece İyi Parti'nin sembolize etmesi gerekirken daha sonra Zafer Partisi ortaya çıkarak yine oyların bölünmesine sebep olmuştu.

Fark ettiyseniz Ak Parti cephesinde böyle bir durum söz konusu değil, yıllar yılı tek blok olmayı başarabildiler - sağlayabildiler.

İlginç...
İki turlu seçim sisteminde "oy bölmek" diye bir şey yoktur.

Milletin umutlarıyla oynadılar, tek güçlü ana muhalefet özel yaptılar, şu YPG'yi öven, ağzından dem düşmeyen adam. İmamoğlu da aynısı. Bunların hepsi ABD partisine bağlı, bütün partiler öyle. Daha neler neler olacak, yaklaşık 3 yıl var ya da yok, ülke tamamen bitecek. İmkanı olan gitsin ülkeden.

Atatürk'ün partisi bu şekilde tarihe gömüldü. 20 yılı geçkindir kesin olarak yolundan sapmıştı zaten cihangir solcuları, kürdofaşistlerin partisi haline gelmişti son olanla birlikte geçmiş olsun artık. Gerçi Baykal, Kemal ne ki Özgür ne olsun.

CHP öyle bir şer yuvası olmuş ki önceki dönem belediye başkanının yerine gelen kişi öncekini şikayet ediyor belediyenin kaynaklarını mahvetmekten.

Ha Özgür'ün kuracağı partiden de pek bir şey beklemiyorum. Aynı terane olacak.