CHP'ye "Mutlak Butlan" kararı çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 588
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 914
  • Etiketler Etiketler
    chp
Agresif siyaset nasıl oluyor dostum onu da anlatır mısın? Mesela Saraçhane'de toplanan gençler Taksim'e yürümek istediklerinde yalnız bırakıldılar. Daha sonra CHP yönetimi gözaltına alınan gençlere hukuk desteği sağlamayı bile beceremedi. Mesela bu agresif siyasete girer mi? Veya 'Harika bir planım var' deyip iktidara kırmızı kart çıkarmak mı agresif siyaset? Oyun Yasası konusunda yedikleri haltı burada konuşmak bile istemiyorum.

Ekşi Sözlük'te "Dünyanın en büyük ..." diye bir başlığı var, tam da gönderinin altına atmışlar. O aklıma gelmişti.

Saraçhane'de bende vardım dostum benim. Polisler sürekli birilerini köşeye çekiyordu. Taksim'e yürüsek o gençlerin tamamı dayak yiyecek veya sorguya atılıp çoğunun memuriyet hayatı yok olacaktı. Büyük ihtimalle bir yürüyüşe veya eyleme bile katılmadın, bilmediğin konular hakkında atıp tutuyorsun.

Ayrıca CHP yönetimi gayette hukuk desteği sağladı. Sadece benim çevremden 2 kişi vardı gözaltına alınan ve avukat desteği sundular. Bende Twitter ve Whatsapp aracılığıyla çoğu kişiye yardımcı oldum bizzat.

Diğer sorunuza gelirsek; evet, agresif siyasete girer. Kırmızı kart çıkarttığı zaman neyle halkı sokağa dökecekti onu sorabilir miyim? Sence halka "ekonomi kötü gelin sokağa" dese kimler çıkacaktı? Bir kırmızı çizgi düşün, iktidarın o çizgiyi geçmesi gerekiyor. Tansiyon yüksekte olmazsa sokağa kimseyi toplayamazsın. Oyun yasası konusunda haklısın.

Siyaset iyice bir tiyatroya döndü, aslında tepede tüm siyaseti birisi yönetiyor.(bu tiyatroyu izlemesi çok zevkli)

Kürt aşağı yukarıcı Özgür gitti gelen yine Kürt aşağı yukarıcı. Tek fark Kılıçdar Türklük'den de nefret ediyor.

Böyle partinin de 100 yıl önce Atatürk'ün yapacağı sisteme de tüküreyim. Babacım demokrasi, laiklik getiriyorsan kendine biraz bak ya biraz. 100 yıl önce kurguladığı şeye 10-20 yıl daha ömrü yetmediği için neler görüyoruz.

Partinin işi halkı sokağa dökmek değil, sandıkta üstünlüğü sağlamak. Ben sokağa çıkıp iktidarı devireceksem CHP'nin işi ne o zaman?

Kırmızı çizgi olayını da anlamadım. Acaba bu çizginin geçilmesi için daha neler olması gerekiyor?

@LA Knight
Atatürk'ün yaptığı hiçbir hata yoktu çoklu partiye geçmek büyük bir hataydı.

Haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…