Adam Android 9 kullanıyor, son güncellemesini kim bilir ne zaman almış. İçerik engelleyici olmayan bir mobil tarayıcıda girilen sitelerin yarısı virüslü reklam dolu zaten.
Buyurun, güncelleme alanların da donunun rengini öğrenebiliyorlar.
Chromium, Chrome gibi kapalı sistem değil, herkes istediği şekilde düzenleyip kullanabilir. En büyük fark bu. Aynı gibi gözükse de bu ciddi bir fark. Chrome'u istediğiniz gibi düzenleyemezsiniz fakat Chromium'u düzenleyebilirsiniz. Google'ın hakimiyeti daha az.
Bilerek mi böyle davranıyorsunuz anlamıyorum. Flag var. Chrome'un %99'u Chromium'un içinde. Adamlar branding, Google servisleri, bildiğim kadarıyla bazı özel codecler ve bilmediğim, çok da önemli olmayan şeyleri ayrı yerde tutuyor bu kadar. ChromeOS bile içinde, tabii Chrome gibi tamamen değil.
Böyle olduğu bilinince Chromium'u düzenleyebilirsiniz gibi çıkarımlar yapmak zor değil. Herkesin bildiği şeyler. Bu ciddi bir fark değil, laciverti.
Duvar kâğıdı konusuna da geleyim,
Brave'de Mainfest V2 desteği var(Chrome'da yok), reklam engelleyici var, trackingi bloklayabiliyorsun, Brave Sync var, gömülü web Torrent var, archive.org entegrasyonu var. Brave'e duvar kâğıdı demek hafif kalır.
MV2 desteği bir Chrome mühendisinin 1 gününü bile almaz.
Reklam (içerik) engelleyici zor değil, 1 kişi bile kısıtlı WebExtension API ile yapabiliyor. Bildiğim kadarıyla yayınladıkları bir filtre listesi bile yok. Birisi size ahşaptan kulübe yapmayı öğretince gidip beton kullanarak yapmanız bir başarı değil. Benim elimde beton yapı malzemesi var, ben bununla daha iyi şeyler yapabilirim deyip köprü, baraj inşa edersiniz o zaman başarı denir.
Tracking içerik engelleyiciye dahil olabilecek kadar basit.
Sync sistemi güzel değil, rahat rahat kullanamayan, sistemden yakınan bir sürü tanıdığım var. Yapması da zor değil. En zor kısmı sunucu parasını ödemek.
Web torrent'in kendisi güzel bir şey değil, sorun yaşayan bir sürü kişi var. Eklemesi de zor değil. Koyarsınız libtorrent'i, çalışır.
Archive.org'a 2 istek atmayı eklemeleri gerçekten büyük başarı.
Bilmediğim ufak özelliklerini belirttiğiniz için teşekkürler. Gerçekten duvar kağıdıymış.
Hala eklediler mi bilmiyorum ama mobilde eklenti desteği sağlamaları bir başarı olurdu. Ama onu da ilk yapan olmak olay olurdu. Kenarda örneği varken bir anlamı kalmıyor. Adamlar gitsin gerçek anlamda bir şey geliştirsin. Gitsin V8'e özellik eklesin. CSS'e, JavaScript'e yeni özellik tasarısında bulunsun. Var mı örneği? Varsa söyleyin takdir edelim.
Uzatmanın anlamı yok, konu dağılıyor. Konuya biraz ilgi gösterenler araç kaplamadan, spoiler eklemekten pek de farklı olmadığını biliyor. Deneyimi değiştirebilir ama gerçek anlamda değişen bir şey yok. LadyBird'den bahsetmiyoruz.
Gerçekten Android sistemde Microsoft Edge mi kullanıyorsunuz. Play Store'da edge olduğunu sizden öğrendim araştırdım gerçekten var mış.
Windows dayatmasından ötürü kullananları tanıyorum ama sizinki biraz tuhaf geldi. Neden bilmiyorum
Kiwi'yi yutup eklenti desteği eklediler. Onun dışında bir esprisini göremedim.