Böyle olduğu bilinince Chromium'u düzenleyebilirsiniz gibi çıkarımlar yapmak zor değil. Herkesin bildiği şeyler. Bu ciddi bir fark değil, laciverti.
Programın özel mülkiyet olup olmaması inanılmaz büyük bir fark. Öyle düşündüğün gibi küçümsenecek bir fark değil, alt yapı aynı kendisi aynı diyip geçemezsin.
Discord, Steam, Opera, Edge gibi programların hepsi Chromium kullanıyor, bunlar Chrome üzerine inşa edilen yazılımlar değil. Chrome da Chromium üzerine inşa edilmiş bir yazılım.
Chromium kapalı kaynak özel mülkiyet olsaydı bu yazılımların çoğu büyük ihtimalle altyapısını değiştirmek zorunda kalırdı. Bu dünyada neleri değiştirir biliyor musun? Kelebek etkisi ile kullandığın uygulamaların yarısının altyapısı değişirdi, iş gücü artardı, maliyet artardı, kullandığın programların performansı bile değişirdi.
Lisans farkı öyle sandığın kadar basit bir fark değil, altyapısı benzer olsa ne yazar.
Bunu açıklamana bile gerek yoktu, bahsettiğim fark bu lisans farkı.
Google'ın işine gelmediğinden yapmıyor, zamanla bir alakası yok olayın. Reklam engelleyiciler ile savaştığından dolayı.MV2 desteği bir Chrome mühendisinin 1 gününü bile almaz.
Böyle uzun uzun varolan özellikleri öznel biçimde kötüleyince eline ne geçiyor anlayabilmiş değilim.Bilmediğim ufak özelliklerini belirttiğiniz için teşekkürler. Gerçekten duvar kağıdıymış.
Ben olaya son kullanıcı gözünden bakıyorum, hangisi daha iyiyse hizmet veriyorsa onu kullanırım.
Google chromium'u geliştiren şirket ama adamların politikaları berbat.
Chrome'da veri mahremiyeti diye bir şey yok, nereye girsen ne yapsan hepsi Google sunucularına giriyor.
Brave'in kullanıcı düşmanı politikaları yok, son kullanıcı gözünden bakınca brave kullanmak mı, chrome'u daha mı iyi? Ben olaya son kullanıcı olarak bakıyorum.
Stok indirdiğin Chroma'da reklamlar engelliyor mu? Hayır. (eklenti eklemeyi saymıyorum sonuçta, eklenti)
Kullanıcı verilerini topluyor kişiselleştirilmiş reklamlarda kullanıyor.
Gizli sekme dahil girdiğin siteleri takip ediyor.
Çerezleri tam olarak bloklayamıyorsun.
Manifest v2 yok ve bu gidişle asla geri gelmeyecek. Bu yapamadığında değil, rezalet politikalarından dolayı oluyor.
Brave kadar özelliği yok.
Bu kadar olumsuz duruma rağmen bir kullanıcı neden Chrome kullanır ki?
Benim bahsettiğim şey altyapısı meselesi değil, son kullanıcı olarak hangisi daha iyi hizmet veriyor, hangisinde daha fazla özellik var ben buna bakıyorum. Duvar kağıdı meselesini altyapı olarak düşünmedim,
Brave'e eklenen bir özellik yok dediğini düşündüm. Altyapı tabii aynı, çok farklı olması beklenemez.
Son düzenleme: