Chrome Donanım hızlandırma açıkken donuyor

5481

Uzman
Makaleler
5
Donanım hızlandırma açıkken PC donuyor, bu sorunu yaşayan birçok kullanıcı var ama çözümünü hiçbir yerde bulamadım. Tek çözüm donanım hızlandırmayı (Use Graphics acceleration when available ayarını) kapatmak ama bunu yapınca da donanım hızlandırmanın verdiği hız gitmiş oluyor.

Google'a Chrome hardware acceleration freezing PC yazınca çıkıyor. @Recep Baltaş yardım edebilirseniz sevinirim.

Klise soru olacak ama ekran karti surucunu silip yeniden kurmayi denedin mi?

Denedim hocam. Denediğim şeyler (format, SSD, HDD değiştirmek, Memtest86, BIOS'u güncellemek-sıfırlamak, ekran kartı driverını eski-yeni sürümünü kurmak. Sanırsam sorun windowsda veya AMD driverında veya driverların birinde ama çözümünü bilemedim.

Bu sorun ne zamandır var?

Windows 1809'dan 2109'a geçtim sorun başladı. 2109 veya üstü bir sürüm kullanınca oluyor çözümünü de bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@5481
chrome://flags/#ignore-gpu-blocklist
chrome://flags/#enable-gpu-rasterization

Bu iki ayari da "Enabled" olarak ayarlayin bakalim, bir de Flags uzerinde ANGLE backendini D3D9 olarak yapabiliyorsaniz, onu yapin.

Eger duzelmezse eski Defaul ayarlara geri dondurun ustteki ayarlari.

chrome://flags/#ignore-gpu-blocklist
chrome://flags/#enable-gpu-rasterization

Bu iki ayari da "Enabled" olarak ayarlayin bakalim, bir de Flags uzerinde ANGLE backendini D3D9 olarak yapabiliyorsaniz, onu yapin.
Sorun sadece Chrome'da değilmiş ki. Başka bir şeyde sorun var bence.

İfadeler: 001
Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim fakat maalesef düzelmedi donanım hızlandırma kullanan bütün programlarda PC donuyor Chrome özel değil aslında.
Biraz dusuk ihtimal ama, GPU'ya gelen guc saglikli mi? Guc kaynaginiz cok eski olabilir mi? Donanim hizlandirma acikken ani guc artislari sizde donma yapiyor olabilir.

Buna ek olarak destek almayan GPU'larda boyle seyler yasamak normal arada maalesef, elden de cok bir sey gelmiyor o konuda.

Hocam ekran kartı modelini yanlış yazmışım 7750 var bende fakat 22.6.1 sürümünde bu sıkıntıyı yaşıyorum şu anda. En güncel sürücüde.

PSU da sıkıntı olabilir ona bir bakayım.

Sorun büyük ihtimalle ya ekran kartı sürücüsünden, çipset sürücüsünden, anakarttan, PSU'dan birinde.

Sorunu yaşamadan önce yaptığım işlemler:

1)
Çipset driverını buradan kullanıyordum dosya silindiği ve elimde bulunmadığı için başka bir yerden indirmek durumunda kaldım.

Buradan indirdim,

2)
Windows LTSC 1809'dan 2109'a geçtim bazı programlarda sıkıntı olduğu için.

Yaptığım işlemler bunlar.

Psu veya anakart kullanıma bağlı olarak bozulmuş olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…