Detaylar
Kim cevapladı?Çıkarken gezinti verilerini temizle seçeneği açık mı?Nasıl düzeltirim? Sürekli hesaba ve kayıtlı olduğu sitelere tekrar şifre girmem gerekiyor.
vcf
Uzman
- Makaleler
- 1
Çıkarken gezinti verilerini temizle seçeneği açık mı?
Ona nereden bakiyoruz bulamadım.
Antivirüs veya çöp dosya temizleyen(CCleaner, Advanced System Cleaner vb.) bir uygulama kullanıyor musun?
Mesela popüler antivirüs Kaspersky varsayılan bir ayarı göz atma geçmişini temizliyor. Şu an kullanmıyorum, ama kullandığım dönemlerde Kaspersky kaynaklı 5-6 kere böyle veri kayıpları yaşadım. Genelde yükleyince ilk işim bakım ayarlarını kapatmak olur.
Tarayıcıda hangi uzantılar yüklü?
Spesifik olarak göz atma(tarama) geçmişini temizliyor musunuz? Google hesaplarından özellikle çerezleri temizlemeseniz bile kafasına göre çıkabiliyor. Ama bu tamamen çerez silmediğinden, tekrar oturum aç deyince şifre vb. sormadan giriş yapıyor.
@Sxinar Galiba tarayıcı kapatınca otomatik çerez temizleyen ayarı tamamen kaldırmışlar. Tarayıcıları eskisi kadar kurcalamıyorum. Ama yanlış hatırlamıyorsam çerez ayarlarının olduğu kısımdaydı. Arama kutusuna da çerez ve temizleme ile ilgili anahtar kelimeler yazdım bir şey bulamadı.
Mesela popüler antivirüs Kaspersky varsayılan bir ayarı göz atma geçmişini temizliyor. Şu an kullanmıyorum, ama kullandığım dönemlerde Kaspersky kaynaklı 5-6 kere böyle veri kayıpları yaşadım. Genelde yükleyince ilk işim bakım ayarlarını kapatmak olur.
Spesifik olarak göz atma(tarama) geçmişini temizliyor musunuz? Google hesaplarından özellikle çerezleri temizlemeseniz bile kafasına göre çıkabiliyor. Ama bu tamamen çerez silmediğinden, tekrar oturum aç deyince şifre vb. sormadan giriş yapıyor.
@Sxinar Galiba tarayıcı kapatınca otomatik çerez temizleyen ayarı tamamen kaldırmışlar. Tarayıcıları eskisi kadar kurcalamıyorum. Ama yanlış hatırlamıyorsam çerez ayarlarının olduğu kısımdaydı. Arama kutusuna da çerez ve temizleme ile ilgili anahtar kelimeler yazdım bir şey bulamadı.
[CODE]chrome://settings/cookies[/CODE]vcf
Uzman
- Makaleler
- 1
Antivirüs veya çöp dosya temizleyen(CCleaner, Advanced System cleaner vb.) Bir uygulama kullanıyor musun?
Mesela popüler antivirüs Kaspersky varsayılan bir ayarı göz atma geçmişini temizliyor. Şu an kullanmıyorum ama kullandığım dönemlerde Kaspersky kaynaklı 5-6 kere böyle veri kayıpları yaşadım. Genelde yükleyince ilk işim bakım ayarlarını kapatmak olur.
Eki Görüntüle 160182
@Sxinar galiba tarayıcı kapatınca otomatik çerez temizleyen ayarı tamamen kaldırmışlar. Tarayıcıları eskisi kadar kurcalamıyorum. Ama yanlış hatırlamıyorsam çerez ayarlarının olduğu kısımdaydı. Arama kutusuna da çerez ve temizleme ile ilgili anahtar kelimeler yazdım bir şey bulamadı.
[CODE]chrome://settings/cookies[/CODE]
Eki Görüntüle 160180
Çeviri ve VPN uzantısı vardı VPN'i kaldırdım kaspesky vs bir uygulama yüklü değil ama kaspesky indirip tarama yapsam bir şey değişirmi.
Chrome bağlantıdan indirin. Çevrimdışı paketi olduğundan boyutu 150 MB civarı.
Sonra bu indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Verileriniz herhangi bir sorun olmadan tarayıcı kendini yeniden yükleyecek. Spesifik sorunlar varsa çözecek, yönetici olarak çalıştırdığınızdan oluşturamadığı çerez dosyası vb. varsa düzeltecek.
Virüs olduğunu düşünüyorsanız bağlantıdaki araçlar ile de tarayabilirsiniz. Tarama için düz antivirüs yüklemenizi önermem.
Sonra bu indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Verileriniz herhangi bir sorun olmadan tarayıcı kendini yeniden yükleyecek. Spesifik sorunlar varsa çözecek, yönetici olarak çalıştırdığınızdan oluşturamadığı çerez dosyası vb. varsa düzeltecek.
Virüs olduğunu düşünüyorsanız bağlantıdaki araçlar ile de tarayabilirsiniz. Tarama için düz antivirüs yüklemenizi önermem.
Selamlar. Malwarebytes Anti-Malware için erişim sorunları yaşanıyor. Bu konuda MBAM yerine kullanabileceğiniz yazılımları listeledim. Tam muadili sayılmaz bunlar, sadece tarama-temizlik yazılımlarını. Rehber Windows işletim sistemi içindir.
İndirme linki: https://www.kaspersky.com.tr/downloads/free-virus-removal-tool
İndirme linki: https://www.emsisoft.com/en/home/emergency-kit/
İndirme linki...
1-) Kaspersky Virus Removal Tool
2-) EmsiSoft Emergency Kit
3-) ESET Online Scanner
İndirme linki...
- 0xraptoRwave
- güvenlik harici
- Forum: Güvenlik
vcf
Uzman
- Makaleler
- 1
Chrome bağlantıdan indirin. Çevrimdışı paketi olduğundan boyutu 150 MB civarı.
Eki Görüntüle 160183
Selamlar. Malwarebytes Anti-Malware için erişim sorunları yaşanıyor. Bu konuda MBAM yerine kullanabileceğiniz yazılımları listeledim. Tam muadili sayılmaz bunlar, sadece tarama-temizlik yazılımlarını. Rehber Windows işletim sistemi içindir.
1-) Kaspersky Virus Removal Tool
![]()
2-) EmsiSoft Emergency Kit
![]()
3-) ESET Online Scanner
İndirme linki...
- 0xraptoRwave
- güvenlik harici
- Forum: Güvenlik
Kaspersky GoodbyeDPI için sorun yaratır mı çalışmama filan.