Transpose ve UBO Lite kapatıp test eder misin? Reklam engelleme belki sitenin kaynak sızıntısı yaşamasına yol açıyor olabilir. Özellikle V3 geçiş ile uzantıların etkisi kalacağını belirttikleri yerler bunlardı. Uzantılar kısıtlı filtreler ile çoğu reklamı bu yüzden engelleyemecek veya sitelerde sorun yaşanacaktı.
Dizüstü olduğundan Chrome işlemciye gömülü GPU ile çalışıyor. Bu GPU eğer 4K falan video izliyorsan, o videoları işlemekte başarısız oluyor olabilir. Chrome harici GPU'ya tanıt diyeceğim, ama ben önceden denediğimde yine Intel GPU'su ile çalışıyordu.
Bunun dışında uzun süre çerez temizliği yapmadıysan, ilk olarak Google ve YT site çerezlerini temizleyip deneyebilirsin. Veya bunun yerine Edge tarayıcısını açıp genel veri temizliğinden sonra hesaba girip test edersin. Böylece sorunun tarayıcı mı yoksa farklı bir şey mi olup olmadığını anlarsın.
Kod:
edge://settings/privacy/clearBrowsingData
Eki Görüntüle 146693
Bu donanım hızlandırma açıkken yaşanan sorunu hiçbir Chromium tarayıcıda yaşamadım. Önceki kullandığım Intel işlemcili Nvidia ekran kartlı dizüstünde de yaşamadım. Şu an kullandığım AMD işlemci Nvidia ekran kartlı masaüstü sistemde de denk gelmedim. Ama belirteyim ben YT Premium olarak kullanıyorum. Belki reklam engelleme yaparken siteyi buga sokuyor olabilir. Malum firmalar uzantıları atlamaya çalışıyorlar.
Yani bunun bir donanım sorunu olduğunu sanmıyorum. Bir ara AMD ekran kartlarında yaşanıyordu, ama o da donma gibi değil görsel bozulmalar oluyordu. Microsoft ve AMD berbat iletişiminden dolayı da yıllarca çözülmedi.