francisco77

Uzman
Mevcutta 10 yıllık bir PC ve monitör var. 2025 yılı başında 5080 ekran kartlı yepyeni bir sistem dizeceğim ve çift modlu ASUS OLED UCDP'yi alacağım. Evde TV, tablet, dizüstü yok. PC bozulduğunda ıssız bir ev oluyor. O bakımdan iki ayrı masada 2 PC kullanmayı düşünüyorum. 10 yıllık PC'yi kullanmaya devam edeceğim. Hem OLED monitörü yanık riskinden dolayı aşırı kullanmak istemiyorum hem de elimdeki PC hala iş gördüğü için kullanmak istiyorum. 10 yıllık PC'yi sürekli çalışır vaziyette tutmak yeri geldiğince parçalarını yenilemek çok maliyetli olur mu? Çift monitör mü kullanmalıyım? Çift modlu UCDP varken çift monitöre de çok ihtiyaç yok gibi ama bilemiyorum tabii sonuçta yeni teknolojiler hiç deneyimlemedik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift monitör kullanana kadar açıkçası gereğini hissetmiyorsunuz. Fakat kullandıktan sonra da bırakamıyorsunuz. Çok kolaylaştırıyor her şeyi. Bilgisayarların bozulma ihtimali düşüktür. Ağabeyimin ve benim bilgisayarlarımız hiç bozulmadı. Elektrik gittiğinde PSU yanma olayı da azaldı artık. Hele ki yeni sistemlerin bozulma ihtimali muhtemelen daha düşüktür. Bence o mevcut PC'yi uygun bir fiyata satıp üstüne biraz daha koyup yan monitör için ideal bir monitör satın alabilirsiniz. Tabii benden daha deneyimli hocalarımın da yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. İyi sosyaller.

Yeni sistemi kastediyorsunuz sanırım.
9800X3D işlemci. ( 2025 şubata kadar çıkar diye düşünüyorum)
5080 ekran kartı.
1000 watt PSU.
Samsung 990 Pro SSD
2 TB HDD.
2x16 32 GB RAM CL 30.
32 inç OLED Dual mod monitör.

Kabaca bu şekilde.
Hayır hayır, eski sisteminizin. 10 yıllık olan hocam.

i5 4690 işlemci.
GTX 970 4 GB ekran kartı...
H97 D3 Intel anakart.
2x8 CL11 1600 MHz RAM.
WD 1TB HDD...
650 watt PSU.
850 EVO 500GB SSD.
AOC 24 inç 1080p TN panel 144Hz.

İmzaya bakmadım kusura bakmayın. İşlemciyi hafif yenilerseniz kullanılabilir bir bilgisayar aslında. Fakat dediğim gibi iki bilgisayar bence gereksiz olur. Yine de ne olur ne olmaz diye kullanabilirsiniz, size kalmış. Şu an Trendyol'da satılan pek çok EBA canavarı PC'den 1000 kat daha iyidir :D

i5 4690 işlemci.
GTX 970 4 GB ekran kartı...
H97 D3 Intel anakart.
2x8 CL11 1600 MHz RAM.
WD 1TB HDD...
650 watt PSU.
850 EVO 500GB SSD.
AOC 24 inç 1080p TN panel 144Hz.
Gayet saglam bir PC. Bana kalirsa bir HDMI kablosu ve kocaman bir ekran ile salonda guzel bir multimedya ve emulator ortami kurabilirsiniz ikinci PC ile.

Yenilenecek bir parca yok zaten. Yanarsa anakart yanar PSU ucar onlar da olur mu olmaz mi Allah bilir.