mychar276

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba.
Görseldeki tabağın kalorisini hesaplayamadım. Ben 1200-1400 kalori civarı diye düşünüyorum. ChatGPT 600-700 kalori diyor.

Yemek: Patates ciğer kapya biber salça havuç sıvı yağ baharat tuzlu normal bir tabaktaki sulu yemek.

1758568004406.webp

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.
Ben uzun süredir tek öğün yiyorum. Hem yağ yakımı hem otofaji açısından çok faydalarını gördüm.
Ama kalori hesabım şaştı gibi hissediyorum.
Görseldeki tabağın kalorisini hesaplayamadım. Ben 1200-1400 kalori civarı diye düşünüyorum. ChatGPT 600-700 kalori diyor.

Yemek: Patates ciğer kapya biber salça havuç sıvı yağ baharat tuzlu normal bir tabaktaki sulu yemek.

Eki Görüntüle 187107

Tek öğün yemek nasıl oluyor?

Arkadaşlar merhaba.
Ben uzun süredir tek öğün yiyorum. Hem yağ yakımı hem otofaji açısından çok faydalarını gördüm.
Ama kalori hesabım şaştı gibi hissediyorum.

Eki Görüntüle 187107
600 falan 1400 imkansız.

Gram olarak da bilmek lazım. Fakat ben 1200-1400 civarı olacağını sanmıyorum.
Sıvıyağ faktörü de var bence. bana 1200 civarı geliyor.

Atalarımız gibi tek öğün. 1 kere yiyorsun konu kapanıyor. Yaklaşık 14 saat açlıktan sonra otofaji denilen bir mekanizmayı tetiklemekte etkili oluyor. Bu mekanizma vücudun kendini yenilemesi ve onarması için mükemmel bir mekanızma. Hem de vücut evrimimize daha uygun. Atalarımız 3 öğün yemiyordu, akşama kadar avlanıp akşam yakaladıkları hayvanı yiyip yatıyordu sonraki gün aynı. Uzun mevzu detayı çok.

Atalarımız gibi tek öğün. 1 kere yiyorsun konu kapanıyor. Yaklaşık 14 saat açlıktan sonra otofaji denilen bir mekanizmayı tetiklemekte etkili oluyor. Bu mekanizma vücudun kendini yenilemesi ve onarması için mükemmel bir mekanızma. Hem de vücut evrimimize daha uygun. Atalarımız 3 öğün yemiyordu, akşama kadar avlanıp akşam yakaladıkları hayvanı yiyip yatıyordu sonraki gün aynı. Uzun mevzu detayı çok.

Uzun süreli açlık ve fazla kalori açığı kas kaybına neden olmuyor mu?

Atalarımız gibi tek öğün. 1 kere yiyorsun konu kapanıyor. Yaklaşık 14 saat açlıktan sonra otofaji denilen bir mekanizmayı tetiklemekte etkili oluyor. Bu mekanizma vücudun kendini yenilemesi ve onarması için mükemmel bir mekanızma. Hem de vücut evrimimize daha uygun. Atalarımız 3 öğün yemiyordu, akşama kadar avlanıp akşam yakaladıkları hayvanı yiyip yatıyordu.

Tabak büyük bile değil. Her gün sadece bu kadar besin yemek çok zararlı. İnsan genomu sürekli gelişiyor/değişiyor. 10000 yıl önce tek öğün yeniyor diye şimdi tek öğün yemek mantıksız.

Uzun süreli açlık ve fazla kalori açığı kas kaybına neden olmuyor mu?
Kasları uyarırsan (ağırlık antremanı ile) ve yağsız vücut ağırlığı kg başına 1-1.5 gr protein alırsan kay kaybı ya olmaz yada minimal olur.
Kasları uyarmadan benzer şekilde beslenilirse vücut kasları biraz gereksiz görüp enerji için parçalayabiliyor.

Protein hesabı da şöyle oluyor. 100kg ağırlığın var diyelim. Ama yağsız kütlen 75kg. Minimum 75gr protein alman lazım. Örnek olsun diye yazayım 1 yumurtada yaklaşık 7-8 gr protein var. 9-10 yumurta yediğinde minimum proteinini almış oluyorsun.

Tabak büyük bile değil. Her gün sadece bu kadar besin yemek çok zararlı. İnsan genomu sürekli gelişiyor/değişiyor. 10000 yıl önce tek öğün yeniyor diye şimdi tek öğün yemek mantıksız.
Ya hocam hemen eleştriye başlama. Sadece bunu yemiyorum. Spesifik olarak bu tabağın kalorisini sordum. Ayrıca tek öğün yemek ile ilgili açıp bilimsel makaleleri inceleyebilirsiniz öyle altyapı olmadan "mantıksız" vs. yazmakla olmuyor. Bunların insanlı deneyleri mevcut.

Son düzenleme: