Kasları uyarırsan (ağırlık antrenmanı ile) ve yağsız vücut ağırlığı kg başına 1-1.5 gr protein alırsan kay kaybı ya olmaz ya da minimal olur.
Kasları uyarmadan benzer şekilde beslenilirse vücut kasları biraz gereksiz görüp enerji için parçalayabiliyor.

Protein hesabı da şöyle oluyor. 100kg ağırlığın var diyelim. Ama yağsız kütlen 75kg. Minimum 75gr protein alman lazım. Örnek olsun diye yazayım 1 yumurtada yaklaşık 13-15 gr protein var. 5 yumurta yediğinde minimum proteinini almış oluyorsun.

Ya hocam hemen eleştriye başlama. Sadece bunu yemiyorum. Spesifik olarak bu tabağın kalorisini sordum. Ayrıca tek öğün yemek ile ilgili açıp bilimsel makaleleri inceleyebilirsiniz öyle altyapı olmadan "mantıksız" vs. yazmakla olmuyor. Bunların insanlı deneyleri mevcut.

Kral yumurtanın kabuklusu 15 gram proteinli değil:D. Max 7 gram diye belirtilir kitaplarda falan.

Reis adam gibi günde 1500 kaloriyi geçmeden düzgünce yemeğini ye atayı falan karıştırma atamız atla gidiyordu sende mi atla gidecen?
Atamın imkanı olsa günde 10 öğün yerdi adamın sabah avladığı ete akşama çakal geliyor, et kokuyor vs o yüzden tek öğün yiyor.

Kilo vermek istiyorsan 1500. Normali 2000. Aşırı fiziksel aktiviten varsa benim gibi 2200 e falan sarkabilir.

Kral yumurtanın kabuklusu 15 gram proteinli değil:D. Max 7 gram diye belirtilir kitaplarda falan.

Reis adam gibi günde 1500 kaloriyi geçmeden düzgünce yemeğini ye atayı falan karıştırma atamız atla gidiyordu sende mi atla gidecen?
Atamın imkanı olsa günde 10 öğün yerdi adamın sabah avladığı ete akşama çakal geliyor, et kokuyor vs o yüzden tek öğün yiyor.

Kilo vermek istiyorsan 1500. Normali 2000. Aşırı fiziksel aktiviten varsa benim gibi 2200 e falan sarkabilir.
Yani benim konuda sorduğum soruya cevap vermek dışında detay yanlış bilgi aramakta çok iyi niyetli bir yaklaşımmış. Düzeltme için teşekkürler doğru 1 yumurta 7gr protein içeriyor. Google'ın mağduru oldum biraz.

Sayın hocam 170 kilodan 115 lere düştüm. Kas kütlem çok yerinde, sağlığım harika. Tüm parametrelerim çok iyi. Anlıyorum bir açık bulayım eleştri yapıp insanların gözünde havalı gözükeyim derdindesiniz de, o kadar uzmansanız konuda sorduğum soruda yardımcı olmayı dener misiniz? oradan puan kassanız biraz?

Yani benim konuda sorduğum soruya cevap vermek dışında detay yanlış bilgi aramakta çok iyi niyetli bir yaklaşımmış. Düzeltme için teşekkürler doğru 1 yumurta 7gr protein içeriyor. Google'ın mağduru oldum biraz.

Sayın hocam 170 kilodan 115 lere düştüm. Kas kütlem çok yerinde, sağlığım harika. Tüm parametrelerim çok iyi. Anlıyorum bir açık bulayım eleştri yapıp insanların gözünde havalı gözükeyim derdindesiniz de, o kadar uzmansanız konuda sorduğum soruda yardımcı olmayı dener misiniz? oradan puan kassanız biraz?
Google 100 gram yumurtayı hesap ediyor. Konuya gelip yanlış bilgi edinmesin insanlar diye yazdım. Ayrıca o yemek en fazla 700 kaloridir. Konulan yağ miktarına göre de değişir. Az yağlı 500, çok yağlı 700.

Derdim havalı gözükmek falan değil açıkçası ihtiyacım da yok biliyor musun😉.

Google 100 gram yumurtayı hesap ediyor. Konuya gelip yanlış bilgi edinmesin insanlar diye yazdım. Ayrıca o yemek en fazla 700 kaloridir. Konulan yağ miktarına göre de değişir. Az yağlı 500, çok yağlı 700.

Derdim havalı gözükmek falan değil açıkçası ihtiyacım da yok biliyor musun😉.
Hocam yanlış bilgiyi düzeltmek istemenizi anlıyorum ve teşekkür ediyorum. Ana konuya hiçbir katkı vermeden direk bir ara yorumu cımbızla çektiğiniz için o şekilde yazdım. Ben egolu biri değilim, yazdığınızın ardından fark ettim ve düzelttim. Teşekkürler.