Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

Kullandığım araçta düşük devirlerde yüksek güç gerektiren anlarda bir bıcırdama sesi duyuyorum araçta. Yüksek devirlerde bu ses olmuyor, özellikle rampa tırmanırken ve düşük devirlerde yüklenmelerde oluyor. Araç bildiğiniz bıçbıçbıç yapıyor.

Ateşleme sistemim yesyeni, motorun kilometresi düşük, avans kaçırmıyor, AFR ayarı tam, subaplarda herhangi bir sorun yok. Geriye ne kaldı sizce?

Ben alternatör kayışından ve rulmanından şüphe ediyordum ama, kayış da yaklaşık 12 bin kilometre önce değişti. Ustanın da gergi rulmanı sorunlu olsa dahi bunu görmesi gerekirdi diye düşünüyorum, siz ne diyorsunuz? Sizce bu ses nereden geliyor?

Motor kodu G4FA.

Son düzenleme:
Vuruntu yok hocam, yukarıda da belirttim zaten. :hehehe:

Avans, AFR, ateşleme sorunu yok araçta.
Son cevap üzerinden gittim de önceki ana mesaja bakmamıştım :D 98 oktan bulursan onunla dene tekrar bak :hehehe:

Ama Avans, AFR sorunu olmasa bile yüksek sıkıştırmalı atmosferik motorlarda silindir içi basınç ve sıcaklık, yakıtın oktanı, yanma odası yüzeyi ve yüklenme hızı gibi değişken faktörlere de bağlı. Yani sorun yok gibi görünür ama başka yerden de kaynaklanabilir. ECU algılamayabilir ama yine de olabilir. Hatam varsa düzeltin hocalarım.