i5 7500F 57

Yetkin
Merhaba,

Evde araç yıkamak için iyi bir sistem kuruyorum, bugün itibarıyla bitti, çok şükür. Daha önce cilalı oto şampuan diye bir şey olduğunu bilmiyordum, bugün gördüm. Sonax'ın klasik şampuanını almıştım, Sonax marka cilalı şampuanda varmış.

Cilalı şampuanlar gerçekten işe yarıyor mu yoksa fazla para almak için olan bir şey mi?

3 aracımızda da 1 yıldır bunu kullanıyoruz, yakınlarım da kullanıyor, herkes memnun. Yıkamadan sonra birkaç gün parlıyor, normale göre fark hissediliyor yani.

3 aracımızda da 1 yıldır bunu kullanıyoruz, yakınlarım da kullanıyor, herkes memnun. Yıkamadan sonra birkaç gün parlıyor, normale göre fark hissediliyor yani.

Fiyat olarak baya uygun gözüküyor ama markayı ilk defa gördüm.

Cilalı şampuanlar işe yarıyor. Hatta seramik etkili alırsan araç daha da parlayacaktır. Parlaklık konusunda seramik olanlar daha da etkili.
Önerebileceğiniz ürünler nedir? Farklı bütçelerde bir kaç ürün önerirseniz sevinirim.

Çok da kimyasallı olunca renkli arabanın boyasına zarar veriyor haberin olsun. Kostiklilerden uzak dur.
Arkadaşlar güzel hatırlattı, pH nötr olması önemli.
Şu anda kullandığım Sonax şampuanın pH'ı internette 7-8 civarında yazıyor. pH nötr olmasının katkısı ne oluyor? Sonuçta bu bir tür deterjan, bazik olması normal değil mi?

Detay bilmiyorum ama renklilerde kısa vadede parlama ve kolay temizleme sunarken uzun vadede boyayı soldurma, vernik aşındırmaya yol açabiliyor.

Önerebileceğiniz ürünler nedir? Farklı bütçelerde bir kaç ürün önerirseniz sevinirim.

Şu anda kullandığım Sonax şampuanın pH'ı internette 7-8 civarında yazıyor. pH nötr olmasının katkısı ne oluyor? Sonuçta bu bir tür deterjan, bazik olması normal değil mi?

Açıkçası benim 3-4 tane önerebileceğim marka var. Meguiar's ve Turtle Wax bu işin Vakkosu. Daha sonra üçüncü tercih Sonax olabilir. Bu arada Michelin de hiç fena değildir. pH nötr ne asidik ne de bazik, aslında böyle tam ortalarında yer alır. Nazik temizleme sağlar pH nötr. Şampuanda pH iyiyse aracın boyasını yıpratmaz. Pislikleri bazen tam çıkarmayabilir, en kötü tekrar edersin.