Cilt bariyeri onarımı için öneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inters0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 84

inters0

Uzman
Merhaba 20'li yaşlarımda olmama rağmen uzun süredir (ergenliğimden beri), yanlış ürün kullanımımdan, sivilce patlatmamdan, sıcak suda duş almam vb. sebeplerden dolayı cilt bariyem çok kötü halde. Aşırı derecede sivilcem çıkmasa da, çukurlar, gözenekler, kızarıklıklar, pütürler çok fazla. Ayrıca elastiklik kaybı da var. Genç yaşta olmama rağmen cildim kötü halde. Ve maalesef psikolojik anlamda kötü etkisi oluyor. Cilt ilk dikkat çeken şeylerden birisi olduğu için ve benimki de kötü olduğu için ister istemez kendimi çirkin hissediyorum. Sizce ne yapabilirim? Doğal bir yolu var mı? Bariyer onarıcı krem vb kullanmak mantıklı mı, daha mı kötü yapar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcak suyla yüzünü yıka. Yani boş bulduğun tüm vakitlerde yıkamaya çalış.
Yüz için Nemlendirici krem kullan. Eğer tıraş olan birisiysen gözenek kapatıcılar/Balsam al.
Ayrıca iltihaplı sivilce ile sakın oynama. İltihaplı olur ve patlatırsan sivilceler daha çok artar. Bunu kötü yoldan öğrenmiştim.
Havlu kullanmaktan kaçın. Kuru Peçete kullanabilirsin yüz için.
Son olarak yüz için satılan sabunlar var. Kısa bir araştırma ile bulabilirsin. Onları kullan.

Tabi bunların hepsi klişe çözümler. Dermatoloji'ye görünmek isteyebilirsin. En önemlisi; kullanacağın ürünü sor. Bazıları yan etki gösterebilir. Mesela ben Glikorik Asit Tonik kullanıyordum, ilk günler sivilcelerimi götürmüştü sonrasında 2 olan sivilce 10 oldu. Kullanmayı bırakınca hepsi gitti. Ama başkalarında işe yarıyor işte, cildine göre. Bide ben tıraş olan birisiyim. Yüz cildim hassas olduğu için sivilcelenme olabiliyor.

Unutmuşum, yüzüne sık sık dokunma. Ayrıca yağlı bir yüze sahipsen cildini sıkılaştıracak ve kurutacak/dengeleyecek ürünler kullanman iyi olur. Genele baktığımızda en çok yağlı ciltler bu problemlerle uğraşıyor.

Konudan bağımsız; özel bir davetiye olur, başka bir şey olur ayda-yılda bir kere gideceğiniz yerlere fondöten kullanabilirsiniz. Erkek adam fondöten kullanmaz diye bir şey yok. Tabi "Donald Trump" gibi yüzünüzü salça etmeyin, orası ayrı. Ayrıca sık sık kullanmayın. Cilt tonunuza göre alırsınız. Sivilce ile uğraşırken az kullanmadım.

Hocam yukarı kısımda bahsettiginiz sıcak su zarar verir gibi geldi ama? Zaten belki cildimin kötü hale gelmesini biraz ona bağlıyorum. Sizin tavsiye etmenizin sebebi nedir?

Hocam yukarı kısımda bahsettiginiz sıcak su zarar verir gibi geldi ama? Zaten belki cildimin kötü hale gelmesini biraz ona bağlıyorum. Sizin tavsiye etmenizin sebebi nedir?
Sıcak su gözenekleri kapatır ve cildi sıkılaştırır. Yüzünüzü dinlendirir. Aslında genel olarak akne gibi illet sivilce türlerine karşı iyi gelir. Sıcak su dediğim öyle aşırı sıcak değil. Ilık veya hafif sıcak su.

Soğuk su da kötü sıcak su da kötü. Biri kurutuyor diğeri gözenekleri sıklaştırıyor. Eğer cildiniz uygunsa yüz temizleme jeli ile yağlı hissettiğiniz günler yüzünüzü ılık su ile yıkayıp jel ile köpürtüp yıkayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…