Öncelikle iyi Sosyaller. Maalesef 2 yıldır bu sorunu çekiyorum. Saçlarım banyo ettikten sonraki gün şekil almıyorken ikinci gün hem yağlanıyor hem de şekil almıyor. O yüzden 2 günde bir banyo etmek zorunda kalıyorum. Dermatolojiye gittiğimde bana Sebirox adlı şampuanı verdi. Ayrı olarak biberiye yağlı şampuanı da nohut tanesinden az bir şekilde ellerime yayarak yapıyorum ve bu sefer de fazla hacimli oluyor. (sebirox haftada 1-2). Sebirox'u kullandığım zaman saçlarım çok kuru oluyor ve şekil bile vermek zorlaşıyor. Bu durumda bir de düz saçlı olunca işkenceye döndü benim için. Eğer yaşadıysanız sorununuzu gideren herhangi bir şampuan veya taktiklerinizi söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz saça şekil vermek çok zor hocam. Wax, sprey veya fön ile şekil vermeyi deneyebilirsiniz. Diğer türlü çok zor.
2 günde bir duş çok aşırı değil hocam. Yaşa bağlı olarak normal. Bende 19 yaşındayım, ergenlikten yeni yeni çıkıyorum sayılır, bende de durum aynı. Yağlı ve şekerli gıda tüketmemek soruna biraz çözüm olabilir.

Clear ya da head&shoulders kullanıyorsan; duş alırken saçlarına aşırı sıcak su uyguluyosan, fönü de tam sıcak ayar da çekiyorsan yağlanma durumları kaçınılmaz, saçların 1 günde yağlanır. Duş alırken vücudunu yıkadığın sıcak su ile saçlarını yıkama, saçlarını ılık su ile yıkayarak köklerini parmaklarınla çok bastırarak yıkama, kuaför gibi hafif masaj şeklinde ovalayarak yıka. Fönü tam sıcak ayar da kullanma. Extra olarak biraz hareketli yaşam tarzına geçip ter ile toksinleri atarsan bir süre sonra yağlanma oranı minimum seviyeye iner.

Clear ya da head&shoulders kullanıyorsan; duş alırken saçlarına aşırı sıcak su uyguluyosan, fönü de tam sıcak ayar da çekiyorsan yağlanma durumları kaçınılmaz, saçların 1 günde yağlanır. Duş alırken vücudunu yıkadığın sıcak su ile saçlarını yıkama, saçlarını ılık su ile yıkayarak köklerini parmaklarınla çok bastırarak yıkama, kuaför gibi hafif masaj şeklinde ovalayarak yıka. Fönü tam sıcak ayar da kullanma. Extra olarak biraz hareketli yaşam tarzına geçip ter ile toksinleri atarsan bir süre sonra yağlanma oranı minimum seviyeye iner.
yok hocam sadece belirttiğim ürünler

Düz saça şekil vermek çok zor hocam. Wax, sprey veya fön ile şekil vermeyi deneyebilirsiniz. Diğer türlü çok zor.
2 günde bir duş çok aşırı değil hocam. Yaşa bağlı olarak normal. Bende 19 yaşındayım, ergenlikten yeni yeni çıkıyorum sayılır, bende de durum aynı. Yağlı ve şekerli gıda tüketmemek soruna biraz çözüm olabilir.
hocam wax kullanıldığı zaman aynı günde yıkanması gerekmiyor mu

Yok hocam sadece belirttiğim ürünler.

Hocam wax kullanıldığı zaman aynı günde yıkanması gerekmiyor mu?

Su ve fön sıcaklığını düşürerek yağlanmada ciddi bir azalma sağlayabilirsin, diğer tavsiyem kullandığın ürünlerle başka bir hastane ve doktora gitmen. Gözden kaçan küçük detaylar varsa fark edilmesi açısından daha iyi olabilir.