THE KEROXEA 14

Üstün
Makaleler
22
Yer
Rockport City
Samsung Z Flip 8 ile katlanabilir incecik bir telefonun arkasında ekran konulduğu zaman kimsenin umrunda olmuyor. Ama Xiaomi takoz gibi kocaman, ağır ve kalın bir gövdeye arka ekran koyunca aylarca konuşuldu.

İnternette bu Xiaomi 17 Pro'yu öven tayfanın yarısı parayı bulunca Apple Samsung alacak.

Yazılımına reklam gömdüğünü bile bile Redmi ve Xiaomi alanlar yüzünden teknoloji gelişmiyor. Sizin yüzünüzden adamlar teknolojiyi tüketici yararına geliştirmek yerine reklam pazarlama aracına dönüştürüp üzerinizden veri alıp para kasmayi hedefliyorlar.

Mesela dosya yöneticisinde de bu tanışma sitelerinin reklamları çok geliyordu.

Hatta Samsung aldığım için Xiaomi telefonumu kardeşime verdim ve kardeşim bana bugün aynen bunları dedi;
"Abi bu GetApps denen şeyi siler misin Binance diye uygulamayı ben sildikçe geri yüklüyor telefonun hafızası saçma sapan uygulamalarla dolup duruyor ben silsem de otomatik geri yükleniyor".

Siz güçlü donanımı görünce "ooo ne güzelmiş" diyorsunuz ancak o güçlü donanımın içinde reklamlar veren, olmadık zamanda borsa uygulamalarını cihaza indirmeye başlayan, animasyonlarda takılan dandik, tüm verinizi toplayan bir yazılım var.

Tasarım desen çalıntı. Yazılım desen optimize değil. Donanım desen güvenilir de değil. Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.

Xiaomi, HONOR, Huawei, Tecno, Infinix gibi tasarımını, özelliklerini ve fikirlerini diğer büyük markalardan çalan markaları kullanmayın kullandırtmayın.

Valla öylesine yazasım geldi. İyi geceler.

Son düzenleme:
Bunu artık birinin söylemesi lazımdı. Sürekli "Şuna para vereceğime çakma Xiaomi alırım" muhabbeti döndüren insanlar para geçtiği an ellerine iPhone çekiyorlar. Paraları olsa 1 dakika bile kullanmayacakları aletleri insanlara övüp övüp duruyorlar.

Bu arada kesin "sen şu markayı mı kötülüyorsun" diyenler gelecektir, baştan söyleyeyim. Markaların hiçbirini kötülediğim yok, ama kötü olduğunu bildiğiniz şeyleri de önermeyin. Tecno ve Infinix'i Samsung'dan daha iyi diye savunan insanlar gördüm.

Bunu artık birinin söylemesi lazımdı. Sürekli "Şuna para vereceğime çakma Xiaomi alırım" muhabbeti döndüren insanlar para geçtiği an ellerine iPhone çekiyorlar. Paraları olsa 1 dakika bile kullanmayacakları aletleri insanlara övüp övüp duruyorlar.
Neymiş 8500 mAh pili varmıs peh. Samsung optimizasyon ile 5000 mAh pille 9 saat ekran süresi verirken Çinliler aynı süreyi 6000-7000 mAh piller ile veriyor.

Yıllardır Mi 10 Pro kullanıyorum, hiçbir sorun yok. Eurom yüklü, ne reklam var, ne ısınma var, ne de donma. 6 senelik cihaz tık etmedi daha.
EU ROM var çünkü. Stock ROM ile kullanılamayan cihazlar bunlar. Daha üreticinin sunduğu orijinal ROM ile bile kullanmıyorsun hocam çünkü rezalet bir OS'e sahipler. Samsung alınca ROM işiyle uğraşmak zorunda kalmıyorum çünkü telefon yağ gibi akıyor, bloatware yok ve inanılmaz işlevsel ve hızlı arayüze sahibim.

Yıllardır Mi 10 Pro kullanıyorum, hiçbir sorun yok. Eurom yüklü, ne reklam var, ne ısınma var, ne de donma. 6 senelik cihaz tık etmedi daha.
Konuya doğru açıdan bakmıyorsunuz. Herkes ROM yüklemiyor. Son kullanıcıya gelen telefonda reklam varsa ben o telefonu neden alayım? Herkes bootloader açıp ROM değiştirmeyi nerden bilsin?

Ayrıca konuya sadece Xiaomi tarafından bakmayın. Diğer markalar konusunda da gayet haklı konu sahibi. Tecno bir telefonu 1 yıl kadar kullandım, kullandığım en rezil telefondu. Kullandıkları arayüz Google Play'den indiriliyor, kaldırınca stock Android açılıyor. Launcher zaten reklamlarla dolu. Infinix de zaten Tecnoyla aynı şey. İsimleri farklı. Birebir aynılar.

Konuya doğru açıdan bakmıyorsunuz. Herkes ROM yüklemiyor. Son kullanıcıya gelen telefonda reklam varsa ben o telefonu neden alayım? Herkes bootloader açıp ROM değiştirmeyi nerden bilsin?
Garantisi de gidecek, olmadık zamanda WhatsApp çalışmayacak (bootloader kilidi açık ise WhatsApp hata veriyordu Xiaomi cihazımda), banka uygulamaları kullanamayacağım e o zaman ROM atınca telefonu neden kullanayım ki değil mi hocam?

Düşünsene bayiden sıfır araç alıyorsun ama aldığın gibi sanayiye gidip motorunu tamir ettirmen gerek yoksa sorunlu bir şekilde kullanacaksın. Xiapmi alınır diyenler aynı mantıkla ilerliyor.

Neymiş 8500 mAh pili varmıs peh. Samsung optimizasyon ile 5000 mAh pille 9 saat ekran süresi verirken çinliler aynı süreyi 6000-7000 mAh piller ile veriyor.

EU ROM var çünkü. Stock ROM ile kullanılamayan cihazlar bunlar. Daha üreticinin sunduğu orijinal ROM ile bile kullanmıyorsun hocam çünkü rezalet bir OS'e sahipler.

Stock ROM mi 10 Pro'da kullanılmıyor hocam, zaten mecburen EUROM yüklemelisiniz. Normal global ROM'da birkaç işlem yaptığınızda zaten sorunsuz çalışıyor. Redmi hiç kullanmadım, belki kötüdür. Mi 6 vardı, 2017-2020 arası kullandım. 2020-2026 arası mi 10 Pro'da kullandım. Mi 6'yı global ROM'da crDroid, Lineage OS, PixelExperience vs. bir sürü ROM'da kullandım; hiçbirinde performans sorunu olmadı. Geçen Android 16 yükledim, unofficial, hala takılma yok ve kasası çok özel hissediyor.

Samsung Z Flip 8 ile katlanabilir incecik bir telefonun arkasında ekran konulduğu zaman kimsenin umrunda olmuyor. Ama Xiaomi takoz gibi kocaman, ağır ve kalın bir gövdeye arka ekran koyunca aylarca konuşuldu.

İnternette bu Xiaomi 17 Pro'yu öven tayfanın yarısı parayı bulunca Apple Samsung alacak.

Yazılımına reklam gömdüğünü bile bile Redmi ve Xiaomi alanlar yüzünden teknoloji gelişmiyor. Sizin yüzünüzden adamlar teknolojiyi tüketici yararına geliştirmek yerine reklam pazarlama aracına dönüştürüp üzerinizden veri alıp para kasmayi hedefliyorlar.

Skz güçlü donanımı görünce "ooo ne güzelmiş" diyorsunuz ancak o güçlü donanımın içinde reklamlar veren, olmadık zamanda borsa uygulamalarını cihaza indirmeye başlayan, animasyonlarda takılan dandik, tüm verinizi toplayan bir yazılım var.

Tasarım desen çalıntı. Yazılım desen optimize değil. Donanım desen güvenilir de değil. Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.

Xiaomi, HONOR, Huawei, Tecno, Infinix gibi markaları kullanmayın kullandırtmayın.

Valla öylesine yazasım geldi. İyi geceler.
Xiaomi, Honor ve Huawei burda ben ne alaka diyordur. 3'ü de kaliteli firmalar.

Şu anda da ağza gelmiş Vivo firması "Vivo al o bütçeye" sürekli bunu diyorlar.
Yalan söylemeyeyim, Vivo'nun bazı cihazları iyi olabiliyor. Ama tamamen şans. Y25 aldı annem, herhangi bir kasma yaşamıyor henüz. 2 yıl oldu. Ama 2 yıl güncelleme garantisi vardı zaten, bakalım devamında ne olacak.