5500 mAh pille 4 saat ekran süresi veriyor arkadaşımdaki Xiaomi 15 Ultra. Bendeki A57 videolarda Xiaomi 15 Ultra'dan daha optimize ve sarsıntısız video kaydediyor. Zoom yaparken Xiaomi 15 Ultra'da hiç animasyon olmadan takıla takıla Zoom yaparken Samsung'da lens geçişleri ve Zoom'lar yağ gibi akıyor. Pil kapasitesi düşük diyorsun ama Xiaomi 5500 mAh pil ile 4 saat ekran süresi verirken Samsung 5000 mAh pil ile 9 saat ekran süresi veriyor.

Mi 11 Ultra kullandım, emanet olarak 1-2 hafta. 15 Ultra'yı bilmiyorum ama dediklerinizin hiçbiri 11 Ultra'da yoktu; yağ gibi akıyordu cihaz. Kamera geçişleri olsun, Zoom'da olsun, 11-12 saat ekran süresi alıyordum. En ısınan, en sorunlu Snapdragon 888'e rağmen on numara cihazdı. 11 Ultra'da böyleyse, 15 Ultra'da böyle olacağını sanmıyorum. Arkadaşınızın cihazında bir sorun vardır ve düz 15 de elime geçmişti; onda da böyle bir problem yoktu.

Mi 11 Ultra kullandım, emanet olarak 1-2 hafta. 15 Ultra'yı bilmiyorum ama dediklerinizin hiçbiri 11 Ultra'da yoktu; yağ gibi akıyordu cihaz. Kamera geçişleri olsun, Zoom'da olsun, 11-12 saat ekran süresi alıyordum. En ısınan, en sorunlu Snapdragon 888'e rağmen on numara cihazdı. 11 Ultra'da böyleyse, 15 Ultra'da böyle olacağını sanmıyorum. Arkadaşınızın cihazında bir sorun vardır ve düz 15 de elime geçmişti; onda da böyle bir problem yoktu.
Arkaplanda onlarca Çin hizmeti veri toplarken pil malum bitiyor bir de Xiaomi efendimiz optimizasyon nedir bilmediği için gayet normal. Telefon kamera kullanırken 1080p kayıtta bile cayır cayır yanıyordu. Düşün 80 bin liralık telefon yapıyorsun içinde reklam var olacak iş değil.

Arkadaşınızın cihazında bir sorun vardır
Sorun yoktu hocam EU ROM yükledim ben arkadaşımın telefonuna sorun düzelmişti ama bankacılık uygulamalarını kullanamıyor, WhatsApp'ı ve temassız ödemeleri kullanamıyordu o sebeple geri Stock ROM'a döndü ve telefon durduk yere ısınmaya ve şarj tüketmeye devam etti. O beğenmediğiniz iPhone'lar 3000 mAh pil ile gün boyu dayanırken Xiaomi'ler 6000 mAh pille bir gün çıkaramıyorlar.

Arka planda onlarca Çin hizmeti veri toplarken pil malum bitiyor bir de Xiaomi efendimiz optimizasyon nedir bilmediği için gayet normal. Telefon kamera kullanırken 1080p kayıtta bile cayır cayır yanıyordu. Düşün 80 bin liralık telefon yapıyorsun içinde reklam var olacak iş değil.

Belki haklısındır; yurt içi Xiaomi 14 var babamda. Birkaç ayar ile hallettik arayüzde reklam olayını. Xiaomi uygulamalarını kullanmıyor, bir sürü reklamsız alternatif varken zaten Xiaomi cihazları TR garantili şekilde almanın hep mantıksız olduğunu düşünüyorum. Alıyorsan, yurt dışı alacaksan Bootloader kilidini açacaksın, istediğin ROM'la devam edeceksin. En mantıklısı budur bence.

Arkaplanda onlarca Çin hizmeti veri toplarken pil malum bitiyor bir de Xiaomi efendimiz optimizasyon nedir bilmediği için gayet normal. Telefon kamera kullanırken 1080p kayıtta bile cayır cayır yanıyordu. Düşün 80 bin liralık telefon yapıyorsun içinde reklam var olacak iş değil.

Sorun yoktu hocam EU ROM yükledim ben arkadaşımın telefonuna sorun düzelmişti ama bankacılık uygulamalarını kullanamıyor, WhatsApp'ı ve temassız ödemeleri kullanamıyordu o sebeple geri Stock ROM'a döndü ve telefon durduk yere ısınmaya ve şarj tüketmeye devam etti. O beğenmediğiniz iPhone'lar 3000 mAh pil ile gün boyu dayanırken Xiaomi'ler 6000 mAh pille bir gün çıkaramıyorlar.
Xiaomi cihazlarda yeni bir ROM geçildiğinde cihaz bir adaptasyon sürecine girer. Fazla ısınması ve şarj tüketmesi gayet normal. Euro'da bendeki cihazda neredeyse tüm bankacılık uygulamaları ve NFC sorunsuz şekilde çalışıyor. Telefon yurt dışı, herhalde kayıt yapılırken direnç yapıldıysa veya direnç sökülüp server yapıldıysa fazla ısınma da o yüzden olabilir. Bir de bir sürü global ROM sürümü var, siz hangisini kurdunuz? Taiwan kurun muhakkak.

Anca Custom ROM ile kullanılır zaten Xiaomi'ler :D

Burada demek istediğim şey iPhone'da yazılımdan dolayı yükleyemediğiniz oyun, program vs. Android cihazlarda sürüm yetersiz olsa bile Custom ROM kurup bu şeyi aşabiliyorsunuz ve cihazı daha uzun süre kullanabiliyorsunuz. Olay tamamen bu. Pil konusunda kesinlikle abartıyorsunuz; Xiaomi cihazlar asla dediğiniz gibi bir pil performansına sahip değil. iPhone'lardan pil ömrü olarak çok daha iyi ve çok daha hızlı şarj oluyor.

Son düzenleme:
Xiaomi cihazlarda yeni bir ROM geçildiğinde cihaz bir adaptasyon sürecine girer. Fazla ısınması ve şarj tüketmesi gayet normal. Euromda bendeki cihazda neredeyse tüm bankacılık uygulamaları ve NFC sorunsuz şekilde çalışıyor. Telefon yurt dışı, herhalde kayıt yapılırken direnç yapıldıysa veya direnç sökülüp server yapıldıysa fazla ısınma da o yüzden de olabilir. Bir de bir sürü global ROM sürümü var, siz hangisini kurdunuz? Taiwan kurun muhakkak.
TR kurduk biz çünkü cihaz TR cihazı ve sonradan garantinin iptal olmaması için TR ROM'da kalması ve bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor. Cihazın arka kapağının yapışkanları kalktığı için orijinal ROM kurmuştum en son arkadaşım ardından iPhone 16'ya geçti ve kamera konusunda daha iyi işler çıkarmaya başladı. Özellikle video konusunda.

Belki haklısındır; yurt içi Xiaomi 14 var babamda. Birkaç ayar ile hallettik arayüzde reklam olayını. Xiaomi uygulamalarını kullanmıyor, bir sürü reklamsız alternatif varken zaten Xiaomi cihazları TR garantili şekilde almanın hep mantıksız olduğunu düşünüyorum. Alıyorsan, yurt dışı alacaksan Bootloader kilidini açacaksın, istediğin ROM'la devam edeceksin. En mantıklısı budur bence.
Hocam işte asıl sıkıntı bence burada. Yani yurtiçi alıyorsun reklamdır optimizasyondur zart zurt işlerle uğraşırken yurtdışı alınca da garantin olmuyor, banka uygulamaları ve temassız ödemeleri kullanamıyorsun. Yani kendine o kadar paraya yeni telefon alıp ROM kurup uğraşıp bir de bazı özelliklerden mahrum kalınca hiç cazip gelmiyor. Ki Xiaomi koskoca amiral gemisi cihazına 4 yıl güncelleme sözü verirken (genelde verdiği söze uymayıp güncellemeleri erkenden kesiyor) Samsung A serisinde 6, S ve Z serisinde 7 yıl güncelleme vermeye başladı.

Burada demek istediğim şey iPhone'da yazılımdan dolayı yükleyemediğiniz oyun, program vs. Android cihazlarda sürüm yetersiz olsa bile Custom ROM kurup bu şeyi aşabiliyorsunuz ve cihazı daha uzun süre kullanabiliyorsunuz. Olay tamamen bu.
Hocam şuan iPhone 11 bile iOS 27 aldı ve en güncel iOS sürümü bu. Cihaza 7 yıl güncelleme verdiler ve güncelleme desteği kesilse bile uygulamaları 3-4 yıl daha son sürümde açabilecek belki de iOS 27 gibi yeni nesil bir sistemde gereklilikler karşılanacağı için bu süre 5-6 yıla bile çıkabilir. Yani bur iPhone 10-12 yıl güncel kalabiliyor ancak Xiaomi'nin bu cihazları ise Custom ROM istiyor. Çünkü Xiaomi 3-4 yıl kıytırık iki güncelleme verip cihazlarını unutuyor.

TR kurduk biz çünkü cihaz TR cihazı ve sonradan garantinin iptal olmaması için TR ROM'da kalması ve Bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor. Cihazın arka kapağının yapışkanları kalktığı için orijinal ROM kurmuştum en son arkadaşım ardından iPhone 16'ya geçti ve kamera konusunda daha iyi işler çıkarmaya başladı. Özellikle video konusunda.

Hocam işte asıl sıkıntı bence burada. Yani yurt içi alıyorsun reklamdır optimizasyondur zart zurt işlerle uğraşırken yurt dışı alınca da garantin olmuyor, banka uygulamaları ve temassız ödemeleri kullanamıyorsun. Yani kendine o kadar paraya yeni telefon alıp ROM kurup uğraşıp bir de bazı özelliklerden mahrum kalınca hiç cazip gelmiyor. Ki Xiaomi koskoca amiral gemisi cihazına 4 yıl güncelleme sözü verirken (genelde verdiği söze uymayıp güncellemeleri erkenden kesiyor) Samsung'a serisinde 6, S ve Z serisinde 7 yıl güncelleme vermeye başladı.

Boşa uğraşmışsınız bir kere. Bootloader kilidi açılan cihazı geri kapatıp TR ROM'u kursanız bile, o cihaz servise gitse bile, servise gitmesine göre yok, yetkili bir yazılıma sahip olan X kişisi bile o cihazın BL kilidi açıldığını anlar. Genelde servisler ilk telefonu bilgisayara takar, bunları kontrol eder. Orada false kısmını gördüğü an cihaz size olduğu şeklinde geri yollanır.

Pil konusunda kesinlikle abartıyorsunuz; Xiaomi cihazlar asla dediğiniz gibi bir pil performansına sahip değil. iPhone'lardan pil ömrü olarak çok daha iyi ve çok daha hızlı şarj oluyor.
Kesinlikle doğru söylüyorum.

Xiaomi 15 Ultra, Redmi Note 12 4G, Redmi Note 14 Pro Plus, Redmi Note 15 Pro 4G ve POCO F5 cihazlarını gördüm, kullandım ve devasa pil boyutlarına rağmen ve hiçbiri tam şarj ile 6 saatlik ekran süresi barajını geçemedi. Daha düşük pil kapasitesine sahip bir iPhone veya Samsung modeli bu cihazlarla aynı hatta bazen daha uzun pil ömrü sunuyor.

Boşa uğraşmışsınız bir kere. Bootloader kilidi açılan cihazı geri kapatıp TR ROM'u kursanız bile, o cihaz servise gitse bile, servise gitmesine göre yok, yetkili bir yazılıma sahip olan X kişisi bile o cihazın BL kilidi açıldığını anlar. Genelde servisler ilk telefonu bilgisayara takar, bunları kontrol eder. Orada false kısmını gördüğü an cihaz size olduğu şeklinde geri yollanır.
Xiaomi cihazlarda bootloader kapandığı zaman Xiaomi hesabı ile cihazı tekrar onaylatıp kapattık, sonra mobil verimiz ile sunucudan onay alıp açtık ve teknik servise yolladık. Adamlar garanti kapsamında onarımı kabul ettiler. Ya Xiaomi cihazlar bootloader geçmişini tutamayacak kadar ilkel ya da resmi teknik servisi buna bile bakamayacak kadar bilgisiz. Buna da siz karar verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kesinlikle doğru söylüyorum.

Xiaomi 15 Ultra, Redmi Note 12 4G, Redmi Note 14 Pro Plus, Redmi Note 15 Pro 4G ve POCO F5 cihazlarını gördüm, kullandım ve devasa pil boyutlarına rağmen ve hiçbiri tam şarj ile 6 saatlik ekran süresi barajını geçemedi. Daha düşük pil kapasitesine sahip bir iPhone veya Samsung modeli bu cihazlarla aynı hatta bazen daha uzun pil ömrü sunuyor.

Doğrudur hocam, ben de de tam tersi mi? 10 Pro, 6 yıllık pil ile hala 6-7 saat ekran süresi alıyorum. Dolması da 20-25 dakika zaten. Biraz teknoloji işi, şans işi. Size gelen cihazlar sıkıntılıdır o zaman. Annemde POCO X3 var, hala 4-5 saat ekran süresi veriyor, parlaklık fulde. X3 çıkalı kaç sene oldu? Benim kullandığım cihazlar ve yakınlarım kullandıkları Xiaomi cihazlarda hiç pili az bitiyor diye bir şikayet almadım.

Yazılım konusunda haklısınız, Xiaomi stok olarak fazla güncelleme sunmuyor. Stok cihaz kullanacaksanız, Xiaomi almayın zaten. Ama iPhone'da donanımdan kısıp AI'dan kısıp güncellemelere ağırlık veriyor; Xiaomi'de tam tersi

Bir dönem uzun süre boyunca Note 8 Pro kullandım. Orijinal ROM olsun, Custom ROM olsun hepsini en iyi şekilde deneyimledim. Markadan memnun olduğum için ana cihaz olarak Xiaomi 15T Pro, ikinci cihaz olarak 13 Ultra aldım. İkisi de çok iyi cihazlar. Xiaomi 15T Pro'yu 15 Ultra'ya yükseltmeyi düşünüyordum ancak gerek duymadım. Nasipse 17 Ultra.:D

Doğrudur hocam, ben de de tam tersi mi? 10 Pro, 6 yıllık pil ile hala 6-7 saat ekran süresi alıyorum. Dolması da 20-25 dakika zaten. Biraz teknoloji işi, şans işi. Size gelen cihazlar sıkıntılıdır o zaman. Annemde POCO X3 var, hala 4-5 saat ekran süresi veriyor, parlaklık fulde. X3 çıkalı kaç sene oldu? Benim kullandığım cihazlar ve yakınlarım kullandıkları Xiaomi cihazlarda hiç pili az bitiyor diye bir şikayet almadım.
Şans işi konusunda da haklısınız tabii, ama mesela Xiaomi telefonlarında 1600 döngü pil ömrü diye bahsederken Avrupa Birliği testlerinde pilleri 1000 döngüyü geçemedi. Google 800 döngü ömrü, Apple da 500 döngü ömrü diyordu ama onlar da AB testlerinden 1000 döngü ömrü onayı aldılar. Döngü ömründen bahsetmeyen Samsung ise S26 serisi ile birlikte 1200, Z Flip 7 FE modelinde 1700 ve S26 öncesi modellerde 2000 döngü olmak üzere çok iyi onaylar aldı. Yani Çinliler burada tüketiciyi yanıltan veriler de paylaşıyorlar.

Eski cihazları daha kaliteliydi en azından kullanıcıya değer verirlerdi şimdiki cihazlarında Bootloader kilidi açmak da eziyet oldu. MediaTek ise zaten zar zor bulunuyor EU ROM bile çıkmıyor onlara.

Bir dönem uzun süre boyunca Note 8 Pro kullandım. Orijinal ROM olsun, Custom ROM olsun hepsini en iyi şekilde deneyimledim. Markadan memnun olduğum için ana cihaz olarak Xiaomi 15T Pro, ikinci cihaz olarak 13 Ultra aldım. İkisi de çok iyi cihazlar. Xiaomi 15T Pro'yu 15 Ultra'ya yükseltmeyi düşünüyordum ancak gerek duymadım. Nasipse 17 Ultra.:D
En iyisi sizin olsun hocam. Ben yine Samsung, Apple, Sony ve Google'dan devam başkasına bulaşmam artık.

Bir dönem uzun süre boyunca Note 8 Pro kullandım. Orijinal ROM olsun, Custom ROM olsun hepsini en iyi şekilde deneyimledim. Markadan memnun olduğum için ana cihaz olarak Xiaomi 15t Pro, ikinci cihaz olarak 13 Ultra aldım. İkisi de çok iyi cihazlar. Xiaomi 15t Pro'yu 15 Ultra'ya yükseltmeyi düşünüyordum ancak gerek duymadım. Nasipse 17 Ultra.:D

İyi bir tercih yapmışsınız. 17 Ultra kusursuza yakın bir cihaz; barındırdığı leica optikleri ile fotoğraf makineleriyle yarışacak seviyeye ulaşmış durumda.

Şans işi konusunda da haklısınız tabii ama mesela Xiaomi telefonlarında 1600 döngü pil ömrü diye bahsederken Avrupa Birliği testlerinde pilleri 1000 döngüyü geçemedi. Google 800 döngü ömrü, Apple da 500 döngü ömrü diyordu ama onlar da ab testlerinden 1000 döngü ömrü onayı aldılar. Döngü ömründen bahsetmeyen Samsung ise S26 serisi ile birlikte 1200, Z flip 7 FE modelinde 1700 ve S26 öncesi modellerde 2000 döngü olmak üzere çok iyi onaylar aldı. Yani çinliler burada tüketiciyi yanıltan veriler de paylaşıyorlar.

Eski cihazları daha kaliteliydi en azından kullanıcıya değer verirlerdi şimdiki cihazlarında Bootloader kilidi açmak da eziyet oldu. MediaTek ise zaten zar zor bulunuyor EU ROM bile çıkmıyor onlara.

En iyisi sizin olsun hocam. Ben yine Samsung, Apple, Sony ve Google'dan devam başkasına bulaşmam artık.

Pil konusundaki ab test verileri tespiti çok yerinde. Çinliler 120W hızlı şarj pazarlaması yapabilmek için pilleri zorluyor, ideal lab ortamı verilerini etiketlere yazıyorlar; Samsung/Apple ise yavaş şarjın avantajıyla pil ömrü testlerinde öne geçiyor.

HyperOS tarafındaki Bootloader engelleri ve MediaTek cihazlarda kaynak kod yetersizliğinden dolayı EU ROM olmaması konusunda da sonuna kadar haklısın. Xiaomi eski esnekliğini kaybetti; modlama niyetinde olan adamın zaten MediaTek'ten uzak durup doğrudan Snapdragon'lu cihazlara yönelmesi gerekiyor.