Yer
Herhangi bi yer
Merhaba iyi Sosyaller,

Ben amazon.com.tr'den bu ürünü sipariş ettim ve Yanwen kargo ile geliyor. Takip numarasından baktığımda Çin'den kargo firmasına verilmiş. Normalda Amazon'dan yurt dışından bir ürün geldiğinde alırken gümrük vergisini ödüyoruz ama bu sefer alırken bana ne şu kadar gümrük vergisi var dedi ne de fiyatın üstünde para çekti anlamadığım bir durum var. Şimdi ben gümrük vergisi ödeyecek miyim ödemeyecek miyim? Üstelik Yanwen kargo kaç günde Türkiye'ye ulaştırır?

Gümrük vergisinin peşin alınması bildiğim kadarıyla Amazon'un sattığı ürünlerde geçerli. Muhtemelen gümrük vergisi ödeyeceksiniz.

Çin'den gelen ürünler genellikle iki hafta ila bir ay arası teslim ediliyor

Gümrük vergisinin peşin alınması bildiğim kadarıyla Amazon'un sattığı ürünlerde geçerli. Muhtemelen gümrük vergisi ödeyeceksiniz.

Çin'den gelen ürünler genellikle iki hafta ila bir ay arası teslim ediliyor
Gümrük için TCKN istiyor benim bildiğim ama benden TCKN istemedi. Bu durumda nasıl bir yol olacak.

Gümrük için TCKN istiyor benim bildiğim ama benden TCKN istemedi. Bu durumda nasıl bir yol olacak.
Gümrüğü önceden ödeseniz de TCKN isteniyor. Amazon'un sisteminde TCKN'nizin önceden kayıtlı olduğunu düşünüyorum.

Ürünün gümrük ücreti satın alınırken ödense de bu gümrük işlemlerine tabi tutulmadığı anlamına gelmiyor.

Ürün size Türkiye üzerinden gelecek. Amazon satın alırken kimlik bilgisi istemiyor. Yurt dışından aldığınız her ürün için amazona kayıtlı T.C. kimliğiniz ile işlem yaparsınız ama bu işlem için kimlik talep etmiyor. Büyük ohtimal şirketin Türkiye'de distribütörü var ve ürünü onlar dağıtıyor.